Anti discriminatie cel onderzoekt homofobisch boek van Katholieke Kerk.

De Katholieke Kerk ligt onder vuur in Tasmaniƫ, Australiƫ, en wordt onderworpen aan een onderzoek door de anti discriminatie commissie betreffende een boek genaamd: 'Don't Mess With Marriage', dat onder andere wordt verspreid op Australische scholen, waarna er tal van klachten binnen kwamen wegens beledigend en lasterlijk.

In het boek staat onder andere dat homo's en lesbiennes geen volwaardige mensen zijn, en dat ze geen gelijke rechten verdienen. Ook staat er in het boek te lezen dat kinderen van homo of lesbische koppels ongezonde kinderen zijn. Verder trekt men in het boek ook van leer tegen het homohuwelijk en stelt men dat een huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw.

Martine Delaney, lager huis kandidaat voor de Groenen en mensenrechtenactiviste van Human Rights, diende vorige week een klacht in bij de anti discriminatie commissie rond het boek, en vraagt een onderzoek voor het distribueren en produceren van de inflammatoire literatuur door de Kerk. Daarnaast eist Delaney een excuus van de Kerk onder andere omdat ze holebi's en transgenders uitsluiten, discrimineren en willen criminaliseren.

Het feit dat de anti discriminatie commissie ingaat op de vraag van Delaney zorgt voor kritiek bij het Instituut van Openbare aangelegenheden, die stellen dat de vrije meningsuiting van de Kerk en gelovigen in het gedrang komt door het onderzoek. Anderen stellen dat de Kerk niet boven de wet mag staan en dat discriminatie bij wet verboden is.

LEES OOK
SLOT DOCUMENT ZEER TELEURSTELLEND VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS
DROOM VAN GOD IS HETERO HUWELIJK - HOMO ZIJN MAG MAAR NIET PRAKTISEREND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 November, 2015 en 1768 keer gelezen.Reageer op dit bericht: