Meeste mensen onderschat aantal landen waar homoseksualiteit strafbaar is.Uit een onderzoek blijkt dat de meeste mensen het aantal landen dat homoseksualiteit strafbaar stellen zwaar onderschat. In werkelijkheid zijn er 75 landen waar homoseksualiteit strafbaar is, waarvan er 42 behoren tot de Gemenebest (die bestaat uit 53 landen).

Daarnaast zijn er nog landen zoals Rusland, waar in C homoseksualiteit niet strafbaar is maar waar holebi's wel worden vervolgd en er tal van anti holebi wetten bestaan die het leven van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders bijna onmogelijk maken.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Britse heteroseksuelen het aantal landen dat homoseksualiteit strafbaar stelt erg onderschat. De meeste mensen zijn van mening dat het slechts om een handjevol landen gaat. 41% denkt dat er minder dan 30 landen zijn waar homoseksualiteit strafbaar is, slechts 11% weet dat het er meer dan 70 zijn. Wanneer men de Britten bevroeg over de Gemenebest vroeg men hoeveel lidstaten denk je dat homoseksualiteit strafbaar stellen? Slechts 3% wist dat 43 Gemenebest landen anti holebi wetten hebben.

Verder bevroeg men ook holebi's en stelde men de vraag of ze op vakantie zouden gaan naar een land waar homoseksualiteit strafbaar is of waar holebi's worden vervolgd. Ruim een vijfde liet weten dat men daar niet aan denkt wanneer men met vakantie gaat. Verwonderlijk gezien het feit sommige landen ook holebi toeristen arresteren en opsluiten, zoals Marokko, Tunesiƫ en zelfs Rusland. Slechts 7% van de ondervraagde holebi's houdt wel rekening met het feit of een vakantie land al dan niet homofobe wetten heeft.

Extra info
Het gemenebest, is een vrijwillige verbintenis tussen 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd. Het Gemenebest bestaat voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk en de meeste van zijn voormalige koloniƫn en mandaatgebieden. Meer info en landen die bij de Gemenebest horen => Klik hier

LEES OOK
WAT NOG VERBODEN IS IN EUROPESE LANDEN VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 November, 2015 en 2134 keer gelezen.Reageer op dit bericht: