Obama 1ste president ooit op cover holebi en trans magazine.President Barack Obama is de Amerikaanse president die weldra op de cover van een Amerikaans holebi & transgender magazine staat. Obama staat op de cover van het nieuwste nummer van Out magazine een zeer populair en wijdverspreid magazine over en voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Bij het portret van Obama staat er op de cover ook nog te lezen 'Our President, Ally, Hero, Icon'. Obama staat op de cover als onderdeel van de jaarlijkse Out 100 lijst van meest invloedrijke mensen die iets hebben betekend voor holebi's en transgenders in het afgelopen jaar. In het magazine staat ook een interview met de Amerikaanse president.

Daarin vertelt hij onder andere dat zijn moeder hem al op erg jonge leeftijd leerde dat hij iedereen gelijk moet behandelen, en dat hij al jong ontdekte dat niet iedereen die mening deelt. Daarnaast liet hij ook weten dat ondanks het feit hij voorstander is van religieuze vrijheid hij van mening is dat er grenzen zijn en dat hij het bijvoorbeeld niet eens was met de acties van Kim Davis. Volgens Obama staat niemand boven de wet en kan religie geen reden zijn om andere mensen te discrimineren.

Obama was enkele jaren geleden de allereerste Amerikaanse president in de geschiedenis die zich openlijk uitsprak in het voordeel van gelijke rechten voor holebi's en het homohuwelijk. Daarnaast was hij ook de eerste die opkwam voor transgenders en zich ook ver hen inzette. Onder Obama zijn er tal van gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders gekomen met als laatste het homohuwelijk dat legaal is in de gehele VS en volgend jaar het recht voor transgenders openlijk te dienen in het leger (na dat eerder ook holebi's dat al konden door de afschaffing van de d.a.d.t wet).

LEES OOK
HOMOFOBIE IS HETZELFDE ALS RACISME ALDUS OBAMA
OBAMA NOEMDE OOK HOLEBI'S IN SPEECH HERDENKING VRIJHEIDSMARS + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 11 November, 2015 en 1900 keer gelezen.Reageer op dit bericht: