Weer een Kerk die homohuwelijken toestaat.

Opnieuw is er een Kerk die zijn deuren openzet voor het homohuwelijk. Dit keer gaat het om de Church of Norway. Dit betekent dat gelovige homo en lesbische koppels nu ook kerkelijk kunnen trouwen in hun kerkgemeenschap.

De beslissing om ook de Church of Norway open te stellen voor homohuwelijk kwam er na een overweldigende stemming in het voordeel van kerkelijke homohuwelijken, en de uitkomst werd bekend gemaakt door Noorse bisschoppen. Noorwegen stelde al in 2008 het huwelijk open voor homo en lesbische koppels. De beslissing van de Church of Norway is niet uitzonderlijk gezien gelijkaardige kerken al hetzelfde deden (zoals de Church of England, de Church of Scotland enz...).

Extra info:
Wereldwijd zijn er al tal van Kerken die homohuwelijken toestaan. Veel van deze Kerken zijn al heel lang holebi en transgender vriendelijk. Sommige van deze Kerken staan ook vrouwelijke en/of homo geestenlijken toe. In de meeste Kerken mag men zelf kiezen of men al dan niet homohuwelijken voltrekt nadat de Kerkleiders daar mee instemden, zoals nu de Church of Norway deed. Een korte opsomming van de Kerken die momenteel al homohuwelijken toestaan zijn: De Old Catholic Church Nederland (oudste kerk ter wereld) - Christian Catholic Church Zwitserland - Wereldwijd enkele Anglicaanse & Episcopale kerken en eveneens wereldwijd enkele: Gereformeerde Kerken, Evangelische Kerken, Protestantse Kerken, Evangelisch Lutherse Kerken, Presbyteriaanse Kerken, Evangelisch gereformeerde Kerken. Maar ook tal van Joodse Synagogen. Verder mag worden opgemerkt dat al deze Kerken geïnspireerd zijn op het christelijke en/of katholieke geloof, en dat dit slechts een klein deel is van alle Kerken wereldwijd, die Kerkelijke homohuwelijken toestaan.
LEES OOK
OPNIEUW KERK DIE HOMOHUWELIJK TOESTAAT (Zuid-Afrika)
WEER KERK DIE HOMOHUWELIJKEN TOESTAAT (Verenigde Staten)
FRANSE KERK ZET DEUREN OPEN VOOR HOMOHUWELIJKEN
BELG PROTESTANTSE KERK STAAT HOMO PREDIKANTEN TOE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 November, 2015 en 4090 keer gelezen.Reageer op dit bericht: