Amerikaanse Tv zenders doen het goed met holebi's & transgenders.De Amerikaanse organisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) kwam zopas weer met zijn beoordeeling over hoe het staat met de vertegenwoordiging van holebi en transgender personages op de Amerikaanse Tv. Dat doet de organisatie al sinds 2005 waarbij men zowel media als programmamakers adviseert als bekijkt hoe ze omgaan met holebi en transgender onderwerpen, in een poging te zorgen voor meer diversiteit.

En dat men daar in slaagt blijkt elk jaar opnieuw. Want ook nu weer zien we in het komende tv-seizoen van 2015 - 2016 weer meer vooruitgang. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de organisatie die alvast de programma's die worden uitgezonden vanaf 1 juni 2015 tot en met 31 mei 2016 alvast onder de loep namen, Series van de grote netwerken en de diverse kabel- en streamingkanalen zijn opgenomen in de cijfers.

Verder blijkt dat in series op de grote Amerikaanse netwerken (NBC, FOX, ABC en CMS) er toch al weer 35 vaste holebi personages te zien zijn. Een zelfde aantal holebi personages heeft een gastrol in een serie waarmee het aantal op 70 personages komt. Het grootste aandeel van de holebi personages is te zien bij de zender FOX. Deze zender kwam dit jaar met maar liefst zes series waarin holebi personages voorkomen. Mt de representatie van transgenders is het wel nog steeds slecht gesteld, hoewel deze groep steeds meer in de aandacht komt in de media blijven ze onder vertegenwoordigd in serie's.

Kabelzenders doen het beter. Hierbij zijn er 84 vaste holebi personages te zien en 58 holebi gastpersonages. Slechts drie personages waren transgenders en alle drie waren het gastpersonages. De meeste holebi en transgender personages komen voor via de series van streamingsdiensten Netflix, Hulu en Amazon. Van de 23 series komen er maar liefst 43 vaste holebi personages voor, dat lijkt minder dan op de kabel, maar er zijn dan ook meer tv-programma's op de kabel te zien.

Dat er steeds meer holebi en transgender personages in series komen op de Amerikaanse Tv ziet GLAAD als een goede stap in de juiste richting voor het weergeven van meer diversiteit. Wat tegenwoordig opvalt is dat er vooral veel mannelijke biseksuele personages in series voorkomen. Verbeterpunten zijn vooral dat er te weinig niet blanke holebi personages zijn. Verder blijkt dat veel Amerikanen door het zien van holebi en transgender personages een andere kijk krijgen op seksuele geaardheid en gender identiteit, en dit in de positieve zin, aldus www.glaad.org

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2015 en 2478 keer gelezen.