Jonge homo overleden na zware homofobe aanval.
Een jonge homo van 33 (foto) uit Wit-Rusland is overleden nadat dokters 20% van zijn hersenen moesten verwijderen na een zware homofobische aanval. De feiten dateren van mei 2014 en al die tijd lag het slachtoffer in het ziekenhuis waar hij op 27 oktober overleed.

Mikhail Pischevsky, 33, werd nadat hij een homo feest verliet in een nachtclub in de Wit-Russische hoofdstad Minsk zwaar aangevallen door een homofoob. Toen Mikhail uit de club kwam werd hij plots homofobisch uitgescholden door dader Dmitry Lukashevich. Mikhail negeerde hem compleet maar werd toch door Dmitry aangevallen waarbij hij zwaar gewond raakte aan zijn hoofd. In het ziekenhuis werd Mikhail verschillende keren geopereerd aan nog tal van andere verwondingen en uiteindelijk waren de dokters ook genoodzaakt om 20% van zijn hersenen te verwijderen in een poging zijn leven te redden, maar Mikhail kwam daardoor in een coma terecht. Hij overleed op 27 oktober.

De dader Dmitry Lukashevich, werd meteen na de feiten opgepakt en werd kort nadien veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en acht maanden waarvan slechts elf maanden effectief. Daarnaast moest hij 7.500 euro betalen aan Mikhail en 3.300 euro aan diens moeder. Dmitry kwam op 20 augustus na elf maanden celstraf vrij. Holebi activisten spreken van een schande dat de dader zo'n lichte straf kreeg. Het nieuws bereikte ondertussen ook tal van andere landen in de wereld waarna men vanuit New York al liet weten een wake te houden nabij het consulaat van Wit-Rusland ter nagedachtenis van Mikhail. Ter extra info: Wit-Rusland, officieel de Republiek Belarus, is een republiek in Oost-Europa. Het land was samen met onder andere Rusland en Oekraïne een van de oorspronkelijke Sovjet-republieken. Wit-Rusland verklaarde zich onafhankelijk op 19 september 1991. Homoseksualiteit is er legaal maar er zijn geen enkele gelijke rechten wetten van kracht.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 October, 2015 en 2683 keer gelezen.Reageer op dit bericht: