Nederlandse Loiza wint als eerste transgender ter wereld Next Top Model
De 20-jarige Loiza Lamers uit Driel, in de Nederlandse provincie Gelderland, is de eerste transgendervrouw ter wereld die de modellenzoektocht Next Top Model heeft gewonnen. De beeldschone blondine won maandagavond glansrijk de tiende Nederlandse editie van het RTL5-programma.

Lamers won naast de titel Holland's Next Top Model ook nog een contract bij Touch Models ter waarde van 50.000 euro. De reacties op de deelname en overwinning van Loiza zijn vooral positief. "Toen ik vertelde dat ik als jongen ben geboren, wist ik dat er meer aandacht voor mij zou komen, maar gelukkig krijg ik alleen maar leuke en lieve reacties van mensen op mijn deelname. En iedereen die er aanstoot aan neemt, loopt maar met een boog om me heen," aldus de gelukkige winnares die er naar eigen zeggen alles voor over heeft om het te maken in de modellenwereld. "Ik wil graag de top bereiken, daar ga ik alles voor doen, mijn opleiding is zelfs even stilgelegd."

Toen Loiza auditie deed voor het programma, wisten de makers niet dat Loiza transgender is. Dat vertelde ze pas later. Verder vertelde ze dat ze al toen ze 7 jaar oud was haar eerste gesprek had in de genderkliniek en op haar 18 volgde de volledige operatie waarna ze zich eindelijk helemaal voelt zoals het altijd had moeten zijn. Op sociale media kwamen er meteen tal van felicitaties op de overwinning van Loiza. Velen noemde haar een terechte winnares en roepen bovendien op haar voortaan niet meer te benoemen als de sexy blondine die transgender is, maar gewoon die sexy vrouw. "Het interesseert mij niet dat ze transgender is, ik vond haar gewoon super," liet iemand op Twitter weten. De Nederlandse holebi en transgender belangenorganisatie het COC noemde haar overwinning 'heel erg leuk'.

LEES OOK
1ste MODELLEN BUREAU MET ENKEL TRANSGENDERS IS EEN FEIT
MODEKETEN H&M KOMT MET TRANSGENDER RECLAME ADVERTENTIE + VIDEO
TRANSGENDER MODEL ALS EERSTE IN VOGUE
2 TOP SOAPS KOMEN MET TRANS PERSONAGE DOOR TRANSGENDERS
TRANS STUDENTE GEKROOND TOT HOMECOMING QUEEN + VIDEO
LAVERNE COX 1ste TRANSGENDER ACTRICE OOIT MET WASSENBEELD + VIDEO

hln.be + holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 27 October, 2015 en 4178 keer gelezen.Reageer op dit bericht: