Slotdocument bisschoppensynode zeer teleurstellend voor holebi's & hetero's.
Uit het slotdocument van de bisschoppensynode in het Vaticaan blijkt dat er eigenlijk niets zal veranderen. De Kerk blijft officieel tegen het homohuwelijk, tegen ongetrouwd samenwonen van heteroseksuele koppels, en tegen de communie voor gescheiden heteroseksuelen, de drie thema's waar het meest op is gelet.

Verder staat in het document duidelijk te lezen dat de Rooms Katholieke Kerk geen toegevingen doet tegenover homoseksualiteit. Men blijft wel tegen discriminatie van homoseksuelen, maar dat was vroeger ook al zo, ondanks het feit dat men toch eeuwenlang predikte dat homoseksualiteit zondig en verkeerd is. Verder staat er ook zeer duidelijk in het document dat men vierkant tegen het homohuwelijk blijft en dat het heterohuwelijk heilig is.

Het slotdocument is geen besluit maar wel een leidraad voor de paus waarop die zijn standpunten zal bepalen. Deze standpunten zal hij vermoedelijk volgend jaar bekend maken. Maar daar moet men niet naar uitkijken want er zal niets veranderen. Men stelt in het document weliswaar dat men soepeler wil omgaan met gescheiden heteroseksuele koppels maar wat dat betekent is niet bekend. Verder werd eerder wel bekend dat de Paus en het Vaticaan nu stellen dat homo zijn mag maar niet praktiserend. Met andere woorden, je mag homoseksueel zijn maar je mag er niets mee doen. Dat is al beter dan vroeger waarbij men holebi's steeds fout en zondig noemde maar in C veranderd er eigenlijk niets. Veel gelovige holebi's zijn samen met vele anderen opnieuw zeer teleurgesteld.

LEES OOK
POOLSE HOMO PRIESTER ONTSLAGEN
VATICAAN ZEGT HOLEBI'S ZIJN ONZE ZONEN, DOCHTERS, COLLEGA'S, MAAR...
DROOM VAN GOD IS HETERO HUWELIJK HOMO ZIJN MAG MAAR NIET PRAKTISEREND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 October, 2015 en 1970 keer gelezen.Reageer op dit bericht: