Premier League top voetballers uit de kast.Twee prof voetballers die in de Premier League spelen hebben besloten, om nog voor de start van het nieuwe voetbalseizoen uit de kast te komen. Dat zegt alvast een bericht in de krant de Daily Mirror. De namen van de twee prof voetballers die uit de kast gaan komen werden nog niet vrijgegeven. Vast staat wel dat wanneer de mannen uit de kast komen het meteen de twee eerste voetballers zijn die tijdens de top van hun sport carrière uit de kast komen na Justin Fashanu in 1990.

Volgens insiders is de tijd nu rijp om meer prof voetballers uit de kast te laten komen, de stigma's zouden verdwenen zijn en het publiek heeft er ook geen moeite meer mee. Voetbal werd lange tijd aanzien als een macho sport waarbij het onmogelijk zou zijn dat een speler homo is waardoor er velen in de kast bleven en zelfs een dubbel leven leiden, maar die tijd zou nu binnenkort dus voorgoed voorbij zijn. De twee prof voetballers zullen het alvast makkelijker krijgen dan Justin Fashanu 25 jaar geleden, want hij kreeg te maken met veel homofobie waardoor hij zwaar depressief werd en uiteindelijk zelfmoord pleegde. Ook in andere sporten komen er steeds meer top sporters uit de kast, dit jaar al 14 en vorig jaar 25.

In de Major League van het voetbal zijn alleen de Amerikaanse prof voetballer Robbie Rogers en de Zweedse in de UK geboren Anton Hysén uit de kast. Tot nu toe zijn er dus nog geen voetballers uit de Premier League uit de kast. Daarnaast zijn er wel al zeer veel prof voetballers in het vrouwenvoetbal uit de kast, maar daar gaat amper aandacht naar uit. De Premier League is de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Major League Soccer is de professionele voetbalcompetitie van Canada en de Verenigde Staten.

LEES OOK
14de SPORTER UIT DE KAST DIT JAAR
HOLEBI INFO STELT 14 LESBISCHE & BISEKSUELE TOP VOETBALSTERS VOOR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 24 October, 2015 en 2923 keer gelezen.Reageer op dit bericht: