Poolse priester die uit de homo kast kwam is nu ontslagen.
De Poolse theoloog en priester Krzysztof Charamsa, 43, die begin deze maand zoals je bij holebi info kon lezen, geschorst werd door de Rooms Katholieke kerk omdat hij uit de kast kwam met zijn vriend, heeft nu te horen gekregen dat hij is ontslagen en geen priester meer mag zijn.

Krzystof Charamsa mag geen priester meer zijn, mag geen misdienst meer opdragen en ook geen priester gewaad meer dragen. Dat kreeg hij te horen van het bisdom van Pelplin in Polen. Reden van zijn ontslag is zo stelt het bisdom? dat de priester zijn gedrag niet meer correct is en dat hij de wetten van de kerk heeft overtreden door zich onder andere niet te houden aan het celibaat. Charamsa kwam begin deze maand, een dag voor de aanvang van de synode van kerkleiders uit de homo kast en bekende dat hij al jaren samen leeft met zijn vriend.

Na zijn coming out zei hij dat bijna een meerderheid van de priesters homo zijn en dat hij hoopte dat de kerk zich meer zou openstellen voor homoseksuelen waarbij hij de homofobe houding van de kerk aankloeg. Maar de kerk is niet van plan zijn mening over homoseksualiteit te herzien waardoor de priester dus voorgoed ontslagen is en uit zijn ambt is gezet. Het is nu wachten op een boek van Krzystof Charamsa dat zal gaan over zijn 12 jaar werkzaam zijn in het Vaticaan.

LEES OOK
DROOM VAN GOD IS HETERO HUWELIJK HOMO OKE MAAR NIET PRAKTISEREND
VATICAAN ZEGT HOLEBI'S ZIJN ONZE ZONEN DOCHTERS COLLEGA'S...+ VIDEO
VATICAAN SCHORST HOMO PRIESTER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 October, 2015 en 3294 keer gelezen.Reageer op dit bericht: