Kleine vooruitgang in land waar homoseksualiteit strafbaar is.Ondanks het feit dat homoseksualiteit strafbaar is in Kenia zegt de Keniaanse president Uhuru Kenyatta dat hij niet tolereert dat mensen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders aanvallen en vervolgen. In juli van dit jaar sprak Kenyatta nog anders na het bezoek van Obama aan zijn land, waarbij die opriep tot meer aanvaarding van holebi's en transgenders, maar vandaag klinkt de Keniaanse president al een beetje milder.

Maar Kenyatta is wel nog steeds van mening dat er belangrijkere zaken in zijn land zijn, dan het zich bezig houden met de rechten van holebi's en transgenders. Daarboven op zegt hij dat de meerderheid van de bevolking homoseksualiteit niet legaal wil maken (lees de politici). Verder deed de president wel opmerkelijke uitspraken over homoseksualiteit, die een heel klein beetje kunnen worden beschouwd als een lichtpuntje in de strijd naar meer gelijke rechten voor holebi's en transgenders in het Afrikaanse land. Vooral ook samen met een eerdere positieve uitspraak van het hoogste hof in Kenia zoals je in april van dit jaar bij holebi info kon lezen.

"Ik sta niet toe dat mensen het recht in eigen handen nemen en homoseksuelen vervolgen en aanvallen. Elk mens heeft recht op veiligheid in zijn eigen land, dat staat zo in onze grondwet. Wat we verder zeggen is, dat onze maatschappij de waarden van deze mensen niet aanvaarden, maar toch mogen burgers niet zelf voor rechter spelen. Verder moet men begrijpen dat we van Kenia geen Verenigde Staten, Groot Brittanniƫ of Nederland kunnen maken in een nacht. Het is een langzaam proces, waar we veel tijd voor nodig hebben, de mensen zijn er nog niet klaar voor, er zijn nu andere prioriteiten belangrijk," aldus de Keniaanse president. Dit jaar werden er nog zes homo's opgepakt en veroordeelt tot een celstraf van veertien jaar (de strafmaat in Kenia voor homoseksualiteit). En vorig jaar werden er in een klap zestig mannen gearresteerd die in een homo bar zaten.

LEES OOK
PRESIDENT KENIA REAGEERDE OP UITSPRAKEN OBAMA + VIDEO
UNIEKE UITSPRAAK IN LAND WAAR HOMO ZIJN STRAFBAAR IS (Kenia)
HOMOSEKSUALITEIT VANAF NU LEGAAL IN AFRIKAANS LAND (Mozambique)
ZUID AFRIKAANSE STUDIE OVER HOLEBI'S KAN BIJDRAGEN TOT MEER AANVAARDING IN AFRIKAANSE LANDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 October, 2015 en 2110 keer gelezen.Reageer op dit bericht: