Twee wereldrecords voor zanger Sam Smith.

De Britse zanger Sam Smith, 22, heeft vanaf nu twee Wereld records op zijn naam staan en komt daarmee in het grote Guinness World Records boek.

Smith's thema song: 'Writing's On The Wall' voor de nieuwste James Bond film (Spectre) is de eerste franchise in een 50-jarige geschiedenis die op nummer 1 staat in de UK. Nooit eerder stond een James Bond thema song meteen op nummer 1 in de Britse muzieklijsten. Daarnaast staat zijn debuut album 'In The Lonely Hour, al 69 weken in de UK top 10, waarmee hij het record van Emeli Sande verbreekt die 63 weken in de top 10 stond.

De Britse zanger voelt zich naar eigen zeggen erg vereerd en dankt uitvoerig zijn fans. Volgens Guinness World Records hoofdredacteur Craig Glenday, heeft Smith een ongelooflijke invloed op de muziekindustrie en zegt daarover: "Wat hij tot nu toe bereikte, het feit dat hij als eerste een James Bond thema song op nummer 1 bracht, iets wat velen voor hem probeerden maar nooit in slaagden, zullen voor eeuwig worden herinnerd in de record boeken".

Sam Smith is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar kwam het nieuws dat er nu al een wassen beeld is van de zanger in de collectie van Madame Tussauds. En dat hij al ruim zes awards won dit jaar. Ook vorig jaar scoorde Smith enorm. Hij verkocht toen als enige Britse artiest 1 miljoen albums, en behaalde een Gouden plaat in negen landen. (Belgiƫ, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Korea, Rusland, Taiwan en Indonesiƫ). Smith kwam pas vorig jaar in mei uit de homo kast, daarvoor had nog nauwelijks iemand van hem gehoord, maar al na een half jaar zette hij zichzelf voorgoed op de kaart. Voor zijn grote doorbraak werd hij in 2012 bekend met het nummer 'Latch' samen met Disclosure. In Nederland werd hij in 2013 bekend met zijn hit 'La La La' met Naughty Boy. Maar zijn ultieme doorbraak kwam er na de lancering van zijn album 'Lonely Hours' in mei 2014. De awards die Smith tot nu toe won: 3 Billboard Music Awards (2014) - - 3 Brit Awards (2014 en 2015) - - 3 Grammy Awards (2015) - - 1 Grammy Award (2014) - - 4 MOBO Awards (2014) - - 2 MOBO Awards (2013) - - 1 American Music Award (2014) - - 1 BBC Sound Of Award (2014) - - 1 Q Award (2014) - - 1 Young Hollywood Award (2014).

LEES OOK
NU OOK VIDEO CLIP BIJ JAMES BOND THEMA SONG DOOR SAM SMITH
WASSENBEELD VAN SAM SMITH ONTHULD + VIDEO
SAM SMITH GAAT SAMEN WERKEN MET SPAANS MODEHUIS
SAM SMITH GAAT HOLEBI RECHTEN ORGANISATIE OP RICHTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 19 October, 2015 en 2705 keer gelezen.