Video toont hoe Spanjaarden reageren op homofobie.

Een Amerikaans homo koppel was in Madrid, Spanje op vakantie. Ze wilden een hotel boeken en kregen van de hotel eigenaar een briefje mee. Het koppel dacht dat daarop de wegbeschrijving stond naar een ander hotel. Het briefje was in het Spaans wat de mannen niet konden lezen.

Maar wat het homo koppel niet wist, was dat het Spaanse briefje vol met homofobe beledigingen stond. Niets vermoedend ging het koppel op zoek naar Spaanse voorbijgangers die Engels spreken en het briefje wilde vertalen. In de onderstaande video zie je verschillende mensen die het briefje willen vertalen. Maar de meesten durven amper lezen wat er staat en zijn bovendien ook erg geshockeerd. In het briefje staat onder andere te lezen: "Als jullie elkaar in mijn hotel kussen of elkaars hand vast houden sla ik jullie in elkaar". De eind reactie van alle mensen is zeer hoopgevend voor holebi's. Bekijk hieronder de video, die trouwens is gemaakt door de Spaanse Staats federatie van holebi's en transgenders voor een campagne waarbij men mensen aanmoedigt homofobie aan te geven wanneer ze er getuige van zijn.

Extra info:
In 2003 was Spanje het derde land ter wereld dat het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes, inclusief het recht op het adopteren van kinderen, en voor lesbiennes het gebruik van IVF. Ook sinds 2005 mogen mannen die seks hebben met mannen bloed geven in Spanje. Verder heeft Spanje al sinds 1996 wetten die mensen beschermen op basis van seksuele geaardheid - op het werk - in de levering van goederen en diensten en in alle andere gebieden, inclusief indirecte discriminatie en haatzaaien. En sinds 1979 mogen holebi's al openlijk dienen in het leger.


LEES OOK
SPAANSE KONING OP COVER HOLEBI MAGAZINE (2015)
SPAANSE PRESENTATRICE SCHRIJFSTER KWAM OP TV UIT DE KAST (December 2014)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 October, 2015 en 2107 keer gelezen.Reageer op dit bericht: