14 Grote Internationale bedrijven komen op voor holebi's en transgenders.Veertien grote internationale bedrijven zijn recent samen gekomen om een business geleide coalitie te creƫren ter ondersteuning van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wereldwijd. Samen maken ze daarbij ook een vuist tegen holebi- en transfobie onrecht en discriminatie. De veertien bedrijven zijn: American Express, AT&T, Brunswick, EY, Google, IBM, LinkedIn, Linklaters, MasterCard, McKinsey & Company, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Thomson Reuters en Virgin Group.

Wanneer bedrijven zich meer inzetten voor integratie en diversiteit zijn ze beter in staat om te concurreren met andere bedrijven op het vlak van tevreden en talentvolle medewerkers. Holebi en transgender inclusie wordt vaak geassocieerd met hogere niveaus van innovatie en meer effectieve samenwerking en teamwork. Mensen die werkzaam zijn in een open en diverse omgeving zijn meer tevreden wat leidt tot een hogere productiviteit. Daarnaast wil men ook vooral bekijken wat men kan doen indien een bedrijf ook werkzaam is in landen met anti holebi wetten om de situatie van werknemers te verbeteren en er voor te zorgen dat ze ook beschermd worden tegen holebifobie, transfobie, discriminatie en onrecht. En bekijken of men werknemers uit die landen kan overtuigen daaraan mee te werken.

Dat dit laatste nodig blijkt werd duidelijk uit een nieuw Amerikaans en Brits onderzoek waaruit blijkt dat bijna 50 % van de mensen een boycot zou steunen tegen een bedrijf dat werkzaam is in landen met anti holebi wetten. En meer dan de helft zou nooit gaan werken voor een bedrijf dat werkzaam is in landen met anti holebi wetten. En nog eens meer dan de helft zou niet op vakantie gaan in landen met anti holebi wetten. De veertien bedrijven zullen samen met nog anderen later terug samen komen en blijven strijden tegen holebifobie, transfobie, discriminatie en onrecht in de bedrijfswereld.

LEES OOK
WAT IS DE IMPACT VAN HOLEBI & TRANS DISCRIMINATIE OP HET BEDRIJFSLEVEN EN DE ECONOMIE?
GROTE AMERIKAANSE BEDRIJVEN STEUNEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
MEER DAN 100 GROTE BEDRIJVEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 September, 2015 en 3120 keer gelezen.Reageer op dit bericht: