Aanklacht tegen Hollywood films wegens ontbreken holebi's & transgenders & homofobie + video.

De Amerikaanse organisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation), die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, lesbiennes, bieksuelen en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid te bestrijden, klaagt met een video de homofobie in Hollywood aan.

GLAAD komt met een campagne en video waarin men stelt dat er een ongelijke behandeling van holebi en transgender personages is in grote Hollywood films. De video genaamd: 'Hollywood Must Do Better' toont clips uit tal van populaire films van de afgelopen vijf jaar, waaruit blijkt dat men in Hollywood onrespectvol omgaat met holebi's en lesbiennes door hen op een negatieve manier voor te stellen, waarbij men ook vaak gebruik maakt van zogenaamde grapjes die eigenlijk in werkelijkheid zeer homofobisch en/of beledigend zijn.

Ook het feit dat er veel te weinig holebi en transgender personages in Hollywood films voorkomen klaagt de organisatie aan. Uit een onderzoek van GLAAD blijkt dat amper 20 van meer dan 100 grote studio's in 2014 holebi of transgender personages toonden, waarbij ze vaak erg kort (30 seconden tot 5 minuten) in beeld kwamen, en vaak dan ook nog negatief. Bekijk hieronder de campagne video van GLAAD: 'Hollywood Must Do Better':


LEES OOK
WINNAARS GLAAD - HOLEBI & TRANS MEDIA AWARDS BEKEND + 3 VIDEO'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 September, 2015 en 2065 keer gelezen.