Vandaag is het wereldwijd dag van Biseksuelen + 4 video's.Vandaag 23 september is het wereldwijd Bisexuality Day (dag van biseksuelen). Op deze dag willen biseksuelen wereldwijd laten weten dat ook biseksualiteit een seksuele geaardheid is, en dat het niet iets is wat van tijdelijke aard is omdat men nog niet weet of men homo, lesbisch of hetero is. En ook dat het niet iets is dat wil zeggen dat men van twee walletjes tegelijkertijd wil eten. Met andere woorden, biseksuelen willen vooroordelen doorbreken door meer zichtbaarheid.

In tal van landen viert men deze dag en in sommige landen ging er een hele week aan vooraf. Er werd dit jaar ook een campagne opgestart waarbij mensen een video konden maken onder de hashtag #StillBisexual, waarbij men ingaat tegen de vele vooroordelen tegenover biseksualiteit. Onderaan kan je enkele van de video's bekijken. Biseksualiteits dag is vooral in het leven geroepen omdat ook homo's en lesbiennes (en dus niet enkel heteroseksuelen) niet altijd biseksuelen kunnen of willen aanvaarden.

Biseksuelen hebben het vaak moeilijk omdat ze niet altijd zichtbaar zijn voor anderen. Wanneer mensen die biseksueel zijn niet als bi uit de kast komen denken veel mensen dat wanneer ze een relatie hebben met iemand van het andere geslacht ze heteroseksueel zijn, en wanneer ze een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht dat ze homo of lesbisch zijn. Toch voelen biseksuelen dat zelf niet zo aan. Voor de buitenwereld is een biseksueel enkel herkenbaar wanneer hij of zij aan vooroordelen voldoet, bijvoorbeeld wanneer een persoon tegelijkertijd een relatie met iemand van het andere als met iemand van hetzelfde geslacht heeft. Biseksuelen moeten daardoor vaker zichzelf bewijzen wanneer ze een monogame relatie willen aangaan, omdat nog teveel mensen vooroordelen hebben en denken die zal toch wel vreemd gaan, of hij of zij weet niet wat hij of zij wil. Maar feit is dat de ruime meerderheid van de biseksuelen wel een monogame relatie wil en kan aangaan. Hieronder enkele video's van biseksuele mensen gemaakt onder de hashtag: #StillBisexual


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 September, 2015 en 1911 keer gelezen.Reageer op dit bericht: