Holebi & Transgender gerelateerde winnaars 67e editie Emmy Awards.


Afgelopen nacht werden de Emmy awards weer uitgereikt. Het was alweer de 67e editie waarbij er prijzen werden uitgereikt voor beste televisieproducties en hun acteurs, actrices en medewerkers. En met holebi info kijken we weer even naar de holebi & transgender gerelateerde winnaars:

De lesbische Film en Tv serie schrijfster Lisa Cholodenko won een award voor Beste regie voor een miniserie of televisiefilm => Olive Kitteridge. De award voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie ging dit jaar naar actrice Uzo Aduba, voor haar rol in de serie Orange is The New Black waarin ze de lesbische Suzanne "Crazy Eyes" Warren speelt.

Jeffrey Tambor won de prijs voor Beste acteur in een comedyserie voor zijn hoofdrol als de transseksuele Maura in de serie Transparent. Eerder won hij al een Golden Globe voor zijn rol. En de serie won bovendien dit jaar ook een Emmy voor de Beste regie van een comedyserie. En de serie kreeg ook nog een award te pakken voor Beste mannelijke gastrol in een komedieserie voor acteur Bradley Whitford die in de serie de rol van Marcy speelde. Transparent werd in de VS uitgezonden door webwinkel Amazon en was bij ons te bekijken op NPO3.

LEES OOK
HOLEBI & TRANSGENDER WINNAARS ANNUAL DAYTIME EMMY AWARDS 2015
HOLEBI & TRANSGENDER WINNAARS 66ste EDITIE EMMY AWARDS 2014

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 21 September, 2015 en 2063 keer gelezen.