Facebook blijft moeilijk doen tegen openlijk homo fotograaf die foto's brengt van veteranen.


Facebook is niet in alle landen gelijk. Wat in het ene land op Facebook bijvoorbeeld wel kan is in het andere land verboden. In de Verenigde Staten doen ze regelmatig moeilijk om zelfs onschuldige foto's. Dat ondervindt de Amerikaanse fotograaf Michael Stokes, die openlijk homo is, regelmatig. Om de haverklap wordt zijn facebookpagina afgesloten omdat hij zogenaamd de regels zou overtreden. Fans van de fotograaf beschuldigen Facebook ervan Stokes te viseren omdat hij provocatieve en homo getinte beelden toont.

De foto's van Stokes zijn niet alledaags. Dat komt vooral naar voren in zijn boek genaamd: Always Loyal. Daarin brengt hij foto's van oorlogsveteranen. Maar niet gehuld in een uniform, maar vaak half of helemaal naakt, iets wat veel moed vergt van de veteranen die vaak een of meerdere ledematen verloren tijdens de strijd voor hun vaderland. En toch staan ze trots rechtop, want niemand krijgt deze mannen en vrouwen klein, is eveneens de boodschap van Stokes. Maar Facebook heeft het regelmatig moeilijk met de foto's van de fotograaf, zelfs al zijn het vaak foto's waarop geen of nauwelijks naakt te zien is.

Al in januari van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat Facebook zelfs de pagina's van gebruikers blokte die foto's deelden van Stokes. Toen ging het om foto's van een kussend mannen koppel. Stokes verwijderde later de foto's maar komt toch nog regelmatig in aanvaring met de populaire sociale netwerksite, zelfs vorige week nog, toen kon hij voor de zoveelste keer niet op zijn eigen pagina wegens het posten van foto's die niet zijn toegestaan. Terwijl wie goed rond zoekt op facebook meerdere foto's tegen komt die zogenaamd niet zijn toegestaan waaronder zelfs volledig naakt. Maar de mensen achter de Amerikaanse facebook tolereren evenzeer geen foto's van mensen met geamputeerde ledematen. 30 dagen lang kon Stokes niet meer op zijn eigen facebookpage. En eerder gebeurde hetzelfde nadat Stokes een foto plaatste van een vrouwelijke veterane die haar beide armen verloor in de strijd voor het vaderland, en nadien ook nog eens te maken kreeg met borstkanker, ook die foto werd van Stokes pagina gehaald en hij kon weer dagen lang niets meer posten.

Veel fans van Stokes dienden al een klacht in tegen Facebook en vinden het niet kunnen dat de sociale netwerksite de fotograaf "zo pest", zoals ze het zelf noemen. Men vroeg al meermaals een reactie aan Facebook en kreeg recent dit antwoord: "Er is een onderzoek ingesteld, om de mensen eerlijker te behandelen, we moeten als nakijken, soms kunnen mensen te snel foto's rapporteren, daar moeten we aan werken, en het is essentieel dat we ons beleid wereldwijd op elkaar proberen af te stemmen, soms kan dat beleid meer bot over komen dan we zelf wensen, omdat toch nog steeds niet alles werkt zoals het zou moeten. We proberen er alles aan te doen om dingen te verbeteren en er voor te zorgen dat iedereen tevreden blijft. We zijn altijd bezig om dingen aan te passen en te veranderen". En nu maar hopen dat de fotograaf niet nog al te vaak wordt geconfronteerd met een slecht werkende tool die te snel overgaat tot het sluiten van een pagina wegens foto's plaatsen die zogenaamd niet kunnen. Wie werk van de fotograaf wil bewonderen via de Facebookpage Klik hier en website Klik hier

LEES OOK
FACEBOOK BLOKT GEBRUIKERS OM FOTO'S VAN HOMO FOTOGRAAF EN FOTO KUSSENDE MANNEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 19 September, 2015 en 2756 keer gelezen.Reageer op dit bericht: