Disneyland winkel komt ook met gender neutrale kinder Halloween kostuums.

Een winkel van Disneyland (VS) stopt met het verkopen van gender gebonden Halloween kleding voor kinderen. In plaats daarvan komen ze met de: I Am Awesome collection, waarbij jongens en meisjes zelf kunnen kiezen wat ze dragen, en niet langer "verplicht" zijn enkel een kostuum te kiezen dat bij hun gender (jongen of meisje zijn) past.

In Augustus kon je al bij holebi info lezen dat de Disneyland winkel in de VS zijn etalage gender neutraal maakte (link naar bericht onderaan). En nu komen ze met Halloween kinderkostuums die niet langer kinderen in hokjes stopt. Elk jaar hebben de Halloween kostuums voor kinderen een thema en dit jaar is dat: I Am Awesome. Dat er nood is aan gender neutrale Halloween kleding voor kinderen bewijzen de talloze verhalen. Zo was er een meisje die Spiderman wilde zijn maar dat niet mocht op haar school omdat het een jongenskostuum zou zijn.

Het is slechts een van de vele voorbeelden van kinderen die wensen een kostuum te dragen dat zogenaamd niet bij hun gender past. De tijd lijkt stilaan gekomen dat steeds meer mensen beseffen dat je kinderen moet laten kinderen zijn, en dat het niet uitmaakt met wat ze spelen of wat ze dragen ongeacht hun gender. Disney was eerder trouwens een van de bijna 400 Amerikaanse bedrijven die samen een brief schreven aan het hooggerechtshof in het voordeel van het homohuwelijk (vlak voor de historische uitspraak).

LEES OOK
DISNEYLAND WINKEL DOORBREEKT GENDER ROLLEN (Augustus 2015)
BELG CAMPAGNE WEG MET LABELS MEISJES & JONGENS SPEELGOED (Nieuws van Oktober 2014)
CAMPAGNE OOK JONGENS MOETEN ROZE KUNNEN DRAGEN (Nieuws uit 2014)
3de NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED FOLDER IS EEN FEIT (Nieuws uit 2013)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 September, 2015 en 2716 keer gelezen.Reageer op dit bericht: