Lokaal Nederlands blad zegt sorry voor homo's in de krant.
De Nederlandse holebi en transgender federatie het COC zegt dat excuses voor een interview met een homo koppel een trieste actie is om excuses aan te bieden voor iets wat juist goed is. De hoofdredactie en directie van Eilanden-Nieuws, een lokale krant die wordt verspreid op het Nederlandse Goeree-Overflakkee, hebben excuses gemaakt voor een interview met een jong homostel. Het stuk, onderdeel van een verhalenreeks over twintigers die op het Zuid-Hollandse eiland wonen, viel niet in goede aarde bij een deel van de streng gereformeerde lezers van het huis-aan-huisblad.

Het is een diep trieste actie van de redactie van Eilanden-Nieuws om excuses aan te bieden voor iets wat juist goed is: laten zien dat er ook in orthodox-christelijke kring lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren zijn, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. Ze stelt voor dat het huis-aan-huis blad om het goed te maken in de volgende editie een interview plaatst met een organisatie van christelijke holebi's en transgenders. Dat staat te lezen op de website van het COC Nederland.

Hoofdredeacteur Adri van der Laan van het blad Eilanden-Nieuws bood in het blad zijn excuses aan voor het interview met een homo koppel in de editie van 4 september. Het vraaggesprek in de interviewserie De Twintigers is namelijk slecht gevallen bij een deel van de strenggereformeerde abonnees. Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws, staat te lezen in een hoofdredactionele reactie in de krant. Eilanden-Nieuws noemt zichzelf op de website christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag.

Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van Goeree-Overflakkee heeft inmiddels ook gereageerd op de affaire. Tegenover RTV Rijnmond laat hij weten dat de gemeente Goeree-Overflakkee er is voor alle inwoners, ongeacht hun seksuele geaardheid. Lokker zegt dat hij daarom ferm stelling neemt tegen elke vorm van uitsluiting en/of discriminatie. De burgemeester benadrukt daar overigens wel bij dat hij zich niet inhoudelijk met het werk van de krant wil bemoeien, want dat is voor zover de wet niet wordt overtreden, een zaak tussen de krant en haar lezers/abonnees. De jonge mannen die zijn geïnterviewd door Eilanden-Nieuws hebben laten weten niet op het tumult te willen reageren.

Bron: volledige overname van coc.nl

Dit bericht is gepost op 15 September, 2015 en 1928 keer gelezen.Reageer op dit bericht: