Geen enkele vorm van misbruik bij kinderen van lesbische ouders.Opnieuw resultaten uit een langdurige Amerikaanse studie rond lesbisch ouderschap. Eerder kon je bij holebi info al in 2008 lezen over een 22-jaar durende studie rond lesbisch ouderschap, en de jaren daarna volgden er nog tal van onderzoeksresultaten. Vandaag komt het nieuws over een onderzoek dat 24 jaar duurde.

Amerikaanse onderzoekers keken dit keer 24 jaar lang naar lesbische moeders met kinderen om te kijken of er in deze families misbruik voorkomt. Tegenstanders van lesbisch ouderschap stellen soms dat kinderen misbruikt worden door twee moeders. Maar uit het 24-jarig durende onderzoek blijkt dat er totaal geen misbruik voorkomt bij lesbische ouders. Er werden ruim 39 jongens en 40 meisjes rond de leeftijd van 17 a 18 jaar oud met twee moeders ondervraagd. Alle kinderen gaven aan nog nooit lichamelijk of seksueel te zijn misbruikt. Er was wel een jongere die aangaf verbaal te zijn misbruikt door een stiefmoeder.

Verder blijkt uit het onderzoek dat ruim 26% van de Amerikaanse tieners die opgroeien bij heteroseksuele ouders lichamelijk mishandeld wordt en 8,3% is seksueel misbruikt. Onder kinderen met lesbische moeders is dat aantal dus nul. Ook bleek uit het onderzoek dat kinderen van lesbische moeders beter scoren op school, minder sociale problemen hebben en minder agressief gedrag vertonen. In 2013 bleek ook al dat kinderen van holebi ouders gelukkiger zijn. En in dat zelfde jaar bleek ook nog dat kinderen worden beïnvloed door de verhouding tussen de ouders en niet door de seksuele geaardheid van de ouders.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 September, 2015 en 2038 keer gelezen.Reageer op dit bericht: