Voor het eerst bewezen: homofoben zijn ziek.


Na eeuwenlange discussies over de vraag of homoseksualiteit al dan niet een ziekte is, werd voor het eerst bewezen dat homofobie een ziekte is. Uit een nieuwe Italiaanse studie blijkt dat homofoben zwaar gelinkt kan worden aan psychotisch gedrag. De resultaten van de nieuwe studie werden dinsdag 8 september gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, en vond een opmerkelijk verband tussen disfunctionele aspecten van de persoonlijkheid en homofobe houding met sterk psychotisch gedrag.

Italiaanse onderzoekers van de universiteit van Rome Tor Vergata bevroegen universiteitsstudenten. Ze werden onderworpen aan compleet verschillende psychometrische evaluaties om hun homofobe niveau, psychopathologische symptomen, afweermechanismen en hechtingsstijlen te beoordelen. De resultaten toonden aan dat psychoticisme een belangrijke risicofactor is voor homofobie en toont aan dat pathologische persoonlijkheidskenmerken betrokken zijn bij een homofobe houding.

Psychoticisme is een persoonlijkheidspatroon gekenmerkt door agressiviteit en interpersoonlijke vijandigheid. In contrast, neurotische depressie en afweermechanismen bleken omgekeerd geassocieerd met homofobie. De resultaten bevestigden ook eerdere onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat mannen vaker homofobisch zijn dan vrouwen. Het is voor het eerst dat er werd bewezen dat niet holebi's ziek zijn maar homofoben. Maar dat wil ook zeggen dat homofoben, met mogelijk weliswaar veel moeite, kunnen worden genezen, iets wat onmogelijk is voor homoseksualiteit.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 September, 2015 en 3352 keer gelezen.Reageer op dit bericht: