2de trailer uit van film die elke holebi, travestiet, transgender e.a moet zien.


Begin augustus kon je bij holebi info al lezen dat de film rond de historische Stonewall rellen (1969), genaamd Stonewall, op 25 september in wereld premiere gaan. Er kwam toen ook al een eerste filmtrailer uit. Vandaag is er een tweede trailer uit die meteen de kritiek van sommigen weerlegd.

Holebi info is niet ingegaan op het feit dat velen na de eerste trailer rond de film een boycot waren gestart tegen de film. Omdat er nog niet voldoende bekend was over de film. Maar de mensen die een boycot lanceerden waren van mening dat de filmmaker het na had gelaten om de werkelijkheid weer te geven, wat men dacht te weten door slechts 1 korte trailer, waarbij men claimde dat de film te wit was, terwijl in werkelijkheid er een grote groep niet blanke travestieten, transgenders en holebi's mee vocht. Men startte daarom zelfs een petitie tegen de film. Maar zopas werd de tweede trailer van de film gelanceerd waarbij je duidelijk kan zien dat de klagers ongelijk hadden, en veel te vroeg over gingen tot protesten zonder dat ze wisten wat er nog wel of niet in de film zou komen.

In de tweede trailer ligt de focus op Marsha P Johnson, een niet blanke drag queen die eveneens een belangrijke rol speelde tijdens de beroemde rellen die later de aanzet vormde voor de eerste gelijke rechten bewegingen voor holebi's, transgenders, travestieten en interseksuelen wereldwijd. Filmmaker Roland Emmerich zegt dat hij geprobeerd heeft zo goed mogelijk de waarheid te benaderen in de film, maar dat er natuurlijk ook fictie in zit, want het is en blijft een film. Maar er wordt alvast veel aandacht geschonken aan de belangrijkste figuren uit die tijd. Die samen vochten voor een betere wereld voor homo's, lesbiennes, biseksuelen, travestieten, transgenders, interseksuelen en anderen. Bekijk hieronder de tweede trailer van de film. Voor wie info wenst over de Stonewall rellen => Klik hier


LEES OOK
1ste TRAILER VAN FILM DIE ELKE HOLEBI TRANSGENDER EN TRAVESTIET MOET ZIEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 September, 2015 en 2890 keer gelezen.