Stadsklerk die huwelijkscertificaten weigerde aan holebi koppels uit de cel
De Amerikaanse stadsklerk Kim Davis, die het wereldnieuws haalde omdat ze geen huwelijkscertificaten wilde afleveren aan homo en lesbische koppels, en nadien zelfs ook niet meer aan heteroseksuele koppels, is vrijgelaten uit de cel. Zoals je eerder bij holebi info kon lezen was Davis veroordeeld wegens minachting van het Hooggerechtshof.

Amerikaans districtsrechter David L Branning liet gisterenavond Davis vrij onder voorwaarden. Deze voorwaarden zijn dat ze zich niet mag bemoeien met de aflevering van huwelijkscertificaten met als doel homohuwelijken te blokkeren. Wat Davis dan gaat doen is niet duidelijk, ook niet of ze zich aan de voorwaarden zal houden. Haar advocaat weigerde te antwoordden op de vraag of zijn cliƫnte zich zal houden aan haar voorwaarden. Zelf ziet Davis haar vrijlating als een overwinning met de hulp van God en dankte ze de mensen die voor haar opkwamen.

Davis had ook een Republikeins Presidentskandidaat achter zich. Mike Huckabee was de hele tijd van mening dat Davis het recht heeft om huwelijkscertificaten te weigeren aan homo of lesbische koppels. Huckabee noemt Davis een godsdienstvrijheid kampioen. Het verhaal zal zeker nog een staartje krijgen. Want zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of de huwelijkscertificaten die werden afgeleverd terwijl Davis in de cel zat wel wettelijk in orde zijn. Volgens de wet moet de handtekening van Davis op de certificaten staan. De medewerkers van Davis plaatsten Rowan County op de plaats waar de naam van Davis moet staan. En het is ook nog afwachten of Davis zich zal houden aan haar voorwaarden.

LEES OOK
HOMO KOPPEL KAN NA 6 POGINGEN EINDELIJK TROUWEN NU STADSKLERK IN DE CEL ZIT
CELSTRAF VOOR STADSKLERK DIE GEEN HUWELIJKSCERTIFICATEN WILDE AFLEVEREN AAN HOLEBI KOPPELS
OOK HOOGSTE HOF EIST DAT STADSKLERK KIM DAVIS HAAR WERK DOET
2de STADSKLERK DIE GEEN HUWELIJKSCERTIFICATEN WIL AFLEVEREN AAN HOLEBI KOPPELS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 September, 2015 en 2275 keer gelezen.Reageer op dit bericht: