Lesbische film weldra in wereldpremiere + video interview en trailer.

Tijdens het Toronto Film Festival (10 - 20 September) gaat de film Freeheld in wereldpremière. Een waargebeurd lesbisch drama met in de hoofdrollen Ellen Page en Julianne Moore. De film is gebaseerd op de korte documentaire van Cynthia Wade uit 2007 over het echt gebeurde verhaal van automecanicien Stacie Andree en politieagente Laurel Hester. Wade won in 2008 een Oscar voor beste korte documentaire.

Eerder kon je bij holebi info al over de film lezen maar nu is er zopas een video verschenen met een interview met de actrices Ellen Page en Julianne Moore. Een trailer van de film is ook al een tijdje beschikbaar (zie onderaan).

De film Freeheld is geregisseerd door Peter Sollett en geschreven door Ron Nyswaner en gaat binnenkort dus in wereldpremière. Het verhaal gaat over Laurel Hester (Julianne Moore), een politieagente uit Ocean County, New Jersey, die in 2005 te horen krijgt dat ze terminale longkanker heeft. Daarna begint ze aan een strijd om er voor te zorgen dat haar partner Stacie Andree (Ellen Page) na haar dood aanspraak kan maken op haar pensioen en het huis dat ze samen bewoonden. Maar dat werd een lange strijd omdat New Jersey wel legale partnerschappen van holebi koppels erkende maar plaatselijke regeringen zelf konden beslissen of ze partners van overledenen gelijke partnervoordelen (zoals pensioenrechten) zouden geven aan die van hetero koppels of niet.

Daardoor kon Stacie het huis verliezen dat ze samen met Laurel bewoonde. De zaak werd wereldnieuws en er werd van over het hele land druk gezet om de zaak op te lossen. Omdat alles heel lang duurde was Laurel op het moment dat ze moest getuigen doodziek en werd er een videoboodschap opgenomen. Hierin smeekte ze dat haar relatie met haar partner erkend zou worden en dat die gelijke rechten en voordelen zou krijgen na haar dood, gelijk aan die van een gehuwd hetero koppel. De videoboodschap werd twee keer bekeken en de plaatselijke regering gaf toe. Een maand later stierf Hester.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 September, 2015 en 2992 keer gelezen.