Celstraf voor stadsklerk die geen homohuwelijks certificaten wil afleveren.

Kim Davis, de Amerikaanse stadsklerk die blijft weigeren huwelijkscertificaten uit te reiken aan homo & lesbische koppels zit in de cel. Ze wordt beschuldigd van minachting van het hof. Davis werd vandaag door federale politie agenten mee genomen en opgesloten. Davis weigerde trouwens ook al een hele tijd huwelijkscertificaten af te leveren aan hetero koppels.

Verdedigers in de zaak vroegen of Davis een geldboete kon krijgen. Maar rechter Dave Bunning zei dat een geldboete geen nut heeft omdat Davis toch zou blijven weigeren haar job te doen, en liet haar dus opsluiten in de cel. Met de melding dat ze daar moet blijven tot ze stopt met het weigeren van het uitvoeren van haar job wat voornamelijk betekent het naleven van de Amerikaanse wetten. Want Davis werkt als stadsambtenaar voor de staat en is dus verplicht huwelijkscertificaten af te leveren aan alle koppels.

Omdat Davis geen huwelijkscertificaten wil uitreiken aan homo en lesbische koppels, op basis van haar religieuze overtuiging, maar daar toe eerder door enkele lagere rechtbanken werd toe gedwongen, besloot ze uit protest ook geen huwelijkscertificaten meer af te leveren aan heteroseksuele koppels. En omdat het Hooggerechtshof haar gisteren waarschuwde dat indien ze haar job blijft weigeren te doen er zware sancties zouden volgen, en ze vandaag opnieuw weigerde haar job te doen is ze nu veroordeeld wegens minachting van het allerhoogste hof. Het nieuws rond Davis is al een tijdje wereldnieuws waarbij recent nog bleek dat Drie ex mannen van Davis lieten weten dat ze het eens zijn met hun ex vrouw Kim Davis wat ondertussen voor veel hilariteit zorgt op sociale media.

LEES OOK
ALLE AMERIKANEN MOETEN HOMOHUWELIJK AANVAARDEN
OOK HOOGSTE HOF EIST DAT STADSKLERK KIM DAVIS HAAR WERK DOET
2de STADSKLERK DIE GEEN HUWELIJKSCERTIFICATEN WIL AFLEVEREN AAN HOLEBI KOPPELS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 September, 2015 en 2011 keer gelezen.Reageer op dit bericht: