Ook hoogste hof verplicht stadsklerk holebi koppels huwelijkscertificaat af te leveren.Afgelopen vrijdag kon je bij holebi info al lezen over de Amerikaanse stadsklerk die nog steeds op basis van haar religieuze overtuigingen, weigert om huwelijkscertificaten af te leveren aan homo en lesbische koppels. Daardoor kunnen ondanks het feit dat het homohuwelijk wettelijk is in de gehele VS, tal van lesbische en homo koppels nog steeds niet trouwen.

De zaak van Kim Davis is al geruime tijd wereldnieuws. Omdat de dame zelfs na drie rechtszaken nog steeds weigert homo en lesbische koppels een huwelijkscertificaat af te leveren in haar staat. Davis is stadsklerk in Rowan County in de staat Kentucky. Eerder verloor ze al drie rechtszaken waarbij men oordeelde dat ze volgens de wet wel huwelijkscertificaten moet uitreiken aan holebi koppels. Maar Davis blijft volharden en neen zeggen en stapte daarop naar het allerhoogste hof. Maar dat hof, het Hooggerechtshof kwam gisteren al met zijn oordeel: het weigert in te gaan op een noodsituatie beroepschrift van haar kant waarbij ze zelfs stelde ook geen huwelijkscertificaten te zullen afleveren aan heteroseksuele koppels omdat ze die wel moet afleveren aan homo en lesbische koppels.

De weigering in te gaan op het verzoekschrift van Davis door het Hooggerechtshof betekend opnieuw een nederlaag voor Davis. Vandaag, 1 september, een dag na de weigering van het hoogste hof, laat een woordvoerder van het Hooggerechtshof weten dat overheidsmedewerkers verplicht zijn hun werk te doen en dat Davis geen enkele verdere basis meer heeft om te blijven weigeren huwelijkscertificaten uit te reiken. Het is nu afwachten wat Davis gaat doen. Want wanneer ze nog een keer een huwelijkscertificaat weigert af te leveren aan een holebi koppel zal dit worden beschouwt als minachting aan het hoogste hof en zal ze een flinke geldboete krijgen en misschien zelfs aankijken tegen een strafmaatregel.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 September, 2015 en 2085 keer gelezen.Reageer op dit bericht: