Tal van media berichten fout - Paus geen voorstander van kinderboekjes met holebi thema.Er dwalen vooral in de buitenlandse media tal van onjuiste berichten over de Paus en zijn standpunt over kinderboekjes met holebi thema. Vele media beweren dat de Paus een voorstander is van kinderboekjes met daarin homo of lesbische koppels. Maar dat klopt niet zegt een woordvoerder van het Vaticaan in een officiële verklaring.

Tientallen buitenlandse media hebben een brief van de Paus verkeerd geïnterpreteerd zegt de woordvoerder van het Vaticaan. In die brief ging het om standaard hoffelijkheid tegenover homoseksualiteit en niet om support, zoals de meeste media beweren. "Op geen enkele manier is de brief bedoeld om gedrag en leringen die niet in overeenstemming komen met het Evangelie te onderschrijven. De Paus zegende op het einde de brief naar de briefschrijver toe, en niet naar de leer die niet in lijn is met de Kerkleer over homoseksualiteit en gender, die op geen enkele wijze is veranderd, zoals de Heilige Vader onlangs meermaals heeft bevestigd," aldus de woordvoerder van het Vaticaan in een officiële verklaring. Die er nog aan toevoegde dat de media de brief volledig uit zijn context hebben gerukt in hun eigen belang.

Ondanks het feit dat de Paus al enkele keren redelijk positieve uitspraken deed over homoseksualiteit werd het hebben en uitdragen van een mildere houding tegenover homoseksualiteit vorig jaar door de Kerk geschrapt. De paus heeft zich al meermaals uitgesproken tegen het homohuwelijk en voerde zelfs al enkele keren mee campagne tegen het homohuwelijk. Ook viel hij al enkele keren transgenders aan waarbij hij hen zwaar beledigde door hen onder andere te vergelijken met kernwapens.

De foute berichtgeving over de Paus en kinderboekjes is er gekomen nadat er in Italië een kinderboekje met holebi thema door de burgemeester van Venetië werd verboden in de stadsbibliotheek. Het ging daarbij om het boekje genaamd Piccolo Uovo (Little Egg) van de Italiaanse schrijfster Francesca Pardi over allerlei gezinsvormen zoals een homo pinguïn koppeltje, een honden koppeltje van verschillend ras, een kangoeroe koppel dat een ijsbeertje adopteert en een alleenstaande nijlpaarden papa. Na de ban stuurde Pardi haar eigen boekje en enkele andere kinderboekjes met holebi thema naar het Vaticaan stuurde met de vraag tot support van de paus. Pardi kreeg een brief terug en die brief werd fout geïnterpreteerd waardoor er nu sinds gisteren in tal van buitenlandse media geschreven staat dat de Paus voorstander is van kinderboekjes met holebi thema. Wat dus niet zo is. Ondertussen hebben wel tal van Italiaanse schrijvers verzocht hun boeken te laten verwijderen uit de bibliotheek van Venetië als steun voor schrijfster Pardi en als signaal dat literatuur censuur niet kan in een moderne maatschappij.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2015 en 2420 keer gelezen.Reageer op dit bericht: