Docu film rond holebi ouderschap verboden in Australische staat.De Australische documentaire film Gayby Baby mag niet vertoond worden op scholen in de Australische staat New South Wales. De minister van onderwijs van de staat stuurde daarover een brief naar alle scholen met de melding dat de film niet mag worden vertoond op school. De docu film werd gemaakt door de Australische Maya Newell waarbij kinderen van homo & lesbische koppels aan het woord komen.

Het verbod komt er nadat eerder een school de film wilde tonen maar daarover klachten kreeg van ouders. Staats minister Mike Baird steunt het verbod van zijn onderwijs minister. Toch is hij niet tegen de film en is hij naar eigen zeggen van mening dat zoveel mogelijk mensen en jongeren de film zouden moeten zien. Alleen is de school geen plaats om deze film te tonen klinkt het.

Meer dan 50 scholen in Australiƫ, inclusief 20 uit de staat New South Wales, wilden allemaal op hetzelfde moment de film tonen naar aanleiding van Purple Day, een dag waarbij hetero studenten opkomen voor holebi studenten door zich in het paars te kleden. Maar de 20 scholen uit New South Wales zullen de film dus niet te zien krijgen. De film Gayby gaat over vier kinderen met homo of lesbische ouders en werd al genomineerd als beste docu film door de Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards. De filmmakers zijn niet blij met het verbod in de Australische staat en zeggen dat de film een positief effect kan hebben op alle studenten. En dat de film op termijn bijdraagt tot minder pesten en discriminatie op scholen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 August, 2015 en 3208 keer gelezen.