Van I.S gevluchte homo sprak op historische VN meeting + video.Zoals je eerder bij holebi info kon lezen organiseerde de VN-Veiligheidsraad een historische bijeenkomst over de executies en vervolgingen van homo's door islamitische Staat. Deze meeting ging gisteren door en er was ook een pakkende getuigenis van twee uit Syrië gevluchte homo mannen.

Afwezige landen op de meeting waren Chad en Angola. Maar andere landen, die eveneens wetten hebben die de mensenrechten van holebi's en transgenders schenden, zoals China, Rusland, Nigeria en Maleisië, waren wel aanwezig maar lieten zich tijdens de hele bijeenkomst niet horen. De historische bijeenkomst was georganiseerd door de Verenigde Staten en Chili. De informele ontmoeting was bedoeld om op open wijze denkbeelden uit te wisselen, zonder verdere verplichtingen.

Subhi Nahas (foto) en Adnan spraken op de historische meeting van de VN-Veiligheidsraad die zich voor het eerst boog over holebi en transgender mensenrechten. Op de meeting werd onder andere gesteld dat islamitische Staat op zijn minst schuldig is aan de dood van 30 mannen die werden beschuldigd homo te zijn. Subhi Nahas werd geboren in Syrië en groeide daar op. Maar door de komst van I.S en het feit dat hij homo is moest hij vluchten. Nahas vertelde op de meeting over hoe leden van I.S homo's van een gebouw gooide waarbij de bevolking, inclusief kinderen, juichten alsof er een bruiloft aan de gang was. Nahas kon zijn land ontvluchten en werkt nu voor een vluchtelingen organisatie. Maar voor zijn vlucht werd hij meermaals met de dood bedreigd, zelfs door zijn eigen vader. Bekijk hieronder een video reportage van SABC news over I.S en de historische meeting en getuigenis van Nahas:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 August, 2015 en 1852 keer gelezen.Reageer op dit bericht: