Dolce & Gabbana zeggen sorry voor uitspraken over homo's.In maart kon je bij holebi info lezen over een ruzie tussen zanger Elton John en het Italiaanse modeduo Dolce & Gabbana. John riep op tot een boycot tegen de mode heren omdat die hadden gezegd dat homo's beter geen kinderen zouden adopteren, en dat kinderen die geboren worden via draagmoederschap of IVF synthetische kinderen zijn. Ook lieten ze toen weten van mening te zijn dat kinderen altijd een vader en een moeder nodig hebben.

Zanger Elton John voelde zich daarbij enorm aangevallen, hij en zijn echtgenoot voeden samen twee kinderen op die ze verkregen via draagmoederschap en riep op tot een boycot tegen het Italiaanse modeduo die trouwens zelf openlijk homo zijn. Ook zanger Ricky Martin voelde zich persoonlijk aangevallen, ook hij heeft twee kinderen (tweeling) via draagmoederschap. Beide zangers pikte het niet dat het modeduo hun kinderen synthetisch noemde. De ruzie bleef even duren en ging de hele wereld rond waarbij er her en der boycots werden opgestart tegen Dolce & Gabbana. Daarna noemde Gabbana Elton John een fascist omdat die opriep tot boycots. Korte tijd later stapte een hoofdredacteur van het D&G magazine op omdat hij het niet eens was met de uitspraken van het modeduo. En later mengden ook nog twee Britse politici zich in de discussie.

Maar nu, vijf maand later, komen Dolce & Gabbana opnieuw in het nieuws omdat ze hun verontschuldigingen aanbieden. Niet toevallig want hun imago liep heel wat schade op door de boycots gestart naar aanleiding van hun uitspraken. "Sorry dat we anti homo uitspraken deden. Sorry dat we baby's die geboren worden via IVF of draagmoederschap synthetische kinderen noemden. We realiseren ons nu dat onze uitspraken ongepast waren, en daarom vragen we excuses," aldus het modeduo in Vogue. Verder liet Dolce nog weten dat hij en Gabbana nog vaak over de uitspraken hebben gepraat. En dat ze na lange tijd beseften dat ze fout waren geweest. Daarnaast zeggen ze nu ook dat ze eigenlijk niets weten over IVF en draagmoederschap en dat ze die dingen niet hadden moeten zeggen, want dat ze nu dol zijn op mensen die gelukkig zijn met hun kinderen. Die ze in C naar eigen zeggen ook wel zouden willen, maar dat kan niet in Italiƫ aldus de heren. Die ooit een koppel waren maar nu enkel nog werk partners zijn.

LEES OOK
ELTON JOHN RIEP OP TOT BOYCOT TEGEN DOLCE & GABBANA
DOLCE & GABBANA VECHTEN TERUG MET JE SUIS D&G BOYCOT ELTON JOHN
BRITSE ACTIE TEGEN D&C + REACTIE VAN GABBANA EN REACTIE TWEE BRITSE POLITICI
HOOFDREDACTEUR DOLCE & GABBANA MAGAZINE STAPT OP DOOR UITSPRAKEN
DOLCE & GABBANA PROBEREN MENSEN TE SUSSEN NA HOMOFOBE UITSPRAKEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 August, 2015 en 2019 keer gelezen.