Petitie op website Witte Huis vraag onderzoek naar transgender moorden.

Op de website van het Witte Huis staat een petitie die oproept tot federaal onderzoek naar het hoge aantal moorden op transgenders in de Verenigde Staten. Sinds begin dit jaar zijn er al 12 transgender vrouwen, waarvan de meeste met een niet blanke huidskleur, vermoord.

De petitie heeft voor 10 september 98,929 handtekeningen nodig. Pas dan kan er worden overgegaan tot een federaal onderzoek naar de moorden op transgender vrouwen in de Verenigde Staten. De petitie roept de Amerikaanse overheid op onderzoek in te stellen en aandacht te schenken aan het feit dat het leven van voornamelijk transgender vrouwen met een niet blanke huidskleur niet veilig is in de V.S. Want op slechts acht maanden tijd zijn er al twaalf vrouwen vermoord, acht van hen in de eerste twee maanden van dit jaar. En dit enkel en alleen omdat ze zichzelf willen zijn. De moorden zijn allemaal ingegeven door haat tegen transgenders. Wie de petitie wil tekenen => Klik hier
UPDATE 18 Augustus
Er zijn nog vier nieuwe meldingen in het buitenlands nieuws verschenen na deze oproep. Dat maakt nu in totaal 16 dodelijke slachtoffers van transfobie op 8 maanden tijd.
Update 20 augustus
Een 17de slachtoffer is een feit. Dat maakt dat er nu al 17 transgender vrouwen zijn vermoord op 8 maanden tijd.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 August, 2015 en 1946 keer gelezen.Reageer op dit bericht: