Hetero wacht doodstraf als hij terug keert naar homofobisch vaderland.
Het heteroseksuele neefje van de president van Gambia is met de dood bedreigd door zijn eigen oom. Alagie Jammeh (foto) groeide op in Gambia waar homoseksualiteit strafbaar is met de dood of een levenslange celstraf. Hij leerde van jongs af dat homo's slecht zijn, en hij geloofde dat ook lange tijd. Tot hij in de Verenigde Staten kwam om er te studeren.

Jammeh ging studeren als internationale uitwisselings student in Californie, en kwam toevallig bij een homo student op de kamer. Zo leerde hij al snel dat homo's helemaal niet slecht zijn en ook niet gevaarlijk. Zijn aangeleerde mening over holebi's veranderde en hij ging zich zelfs inzetten voor holebi's. Maar toen hij op een bepaald moment zijn support uitsprak voor holebi's op zijn facebook pagina kreeg hij plots bericht van zijn oom, de president van Gambia, die hem bedreigde met de dood of een levenslange celstraf wanneer hij terug keert naar zijn vaderland Gambia. En om te tonen dat het werkelijk zo zou zijn kreeg hij zelfs nog een bericht van de overheid dat als hij ooit terug keert naar Gambia hij de doodstraf krijgt. Want wanneer hetero's op komen voor holebi's in Gambia zijn ze ook strafbaar.

Het leven van Jammeh werd sindsdien moeilijker. Ook voor zijn moeder die is moeten vluchten want ook zij wordt bedreigd omdat haar zoon op komt voor holebi's. Ondertussen verblijft hij nog in de VS maar heeft hij geen geld en onderdak meer, maar hoopt hij toch nog zijn universiteits studie te kunnen afmaken. Enkele vrienden hebben een steunfonds opgericht om geld in te zamelen zodat hij zijn studie verder kan zetten en hopelijk ook nadien nog in de VS kan blijven. Want dat is niet zeker. Voor alle zekerheid heeft hij wel al een asiel aanvraag ingediend. Jammeh zegt zich in de VS vrij te voelen maar als hij terug moet naar Gambia zal hem niets anders wachten dan de dood. Zijn oom is een hard man die geen geweld schuwt en zijn volk al jarenlang onderdrukt en dingen wijs maakt die niet waar zijn. Zo vertelde hij al meermaals dat Aids kan worden genezen door het eten van bananen met speciale kruiden.

LEES OOK
UNIEK HOMOSEKSUALITEIT VANAF NU LEGAAL IN AFRIKAANS LAND
HET SCHRIJNENDE VERHAAL VAN EEN JONGE AFRIKAANSE HOMO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 August, 2015 en 1834 keer gelezen.Reageer op dit bericht: