Disneyland winkel doorbreekt gender rollen.

Een winkel van Disneyland (VS) doorbreekt gender stereotypen door in een etalage (foto) te laten zien dat ook jongens een Minnie Mouse T-shirt kunnen en mogen dragen, en dus niet alleen meisjes.

Niet alle mensen merken het meteen op. Maar wie het opmerkt keert nog eens terug om te zien of hij of zij het wel goed heeft gezien. Ja, in de etalage van een Disneyland winkel zie je een jongentje die een T-shirt draagt met daarop de afbeelding van Minnie Mouse, en die verder ook een tas en een pluche versie van de populaire dames muis heeft. De reacties van de mensen die het zien zijn zeer positief.

De Disneyland winkel wil laten zien dat een jongen niet alleen maar een T-shirt van Micky Mouse mag dragen, en dat Minnie Mouse alleen maar voor meisjes is. Kinderen maken geen onderscheid, ouders doen dat in hun plaats. Sommigen vinden dat het niet kan dat een jongen een T-shirt draagt met Minny Mouse op. Maar waarom zou dat niet kunnen? De jongen kan toch houden van Minny en een meisje kan toch houden van Micky? En wanneer zoonlief graag een pluchen versie heeft van Minny Mouse in plaats van Mickey Mouse dan moet dat ook kunnen. Kinderen moeten kunnen spelen met wat ze willen, niet met wat de ouders graag zouden willen. De Disneyland winkel geeft alvast het goede voorbeeld.

LEES OOK
DERDE NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED FOLDER UIT (2013)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 August, 2015 en 2555 keer gelezen.Reageer op dit bericht: