Homofobie is zelfde als racisme, aldus Obama tegen jonge Afrikaanse leiders."Homofobie is afkomstig uit dezelfde denkwijze als racisme," dat zei Amerikaans president Barack Obama op een driedaagse meeting met jonge toekomstige Afrikaanse leiders, dat door ging in het Omni Shoreham Hotel in Washington DC.

Naast het vergelijk tussen homofobie en racisme zei Obama ook dat de Afrikaanse leiders meer moeten inzetten voor de aanvaarding van holebi's en transgenders in hun landen. Obama deed zijn uitspraak nadat er een vraag kwam van een Keniaan die zei dat albino mensen vermoord worden in zijn land en dat hun lichaamsdelen worden verkocht voor rituelen. Obama deelde zijn afschuw en zei toen dat het by the way vergelijkbaar is met het feit dat er in veel Afrikaanse landen ook mensen worden gedood omwille van een andere seksuele geaardheid, maar dat hij vaak bij zijn bezoek aan Afrikaanse landen hoorde dat men daar niet wil over praten.

"Maar de waarheid blijft dat als je mensen anders behandeld, alleen maar om van wie ze houden, er een link is met de denkwijze die mensen racistisch maakt, en de denkwijze dat leidt naar etnische conflicten. Het betekend dat je niet in staat bent iemand anders gewoon als mens te zien," aldus Obama, die verder door ging met het vergelijken van de onderdrukking van zwarten in Afrika door Europees imperialisme met de manier waarop nu holebi's worden onderdrukt in sommige landen. "Je kan langst de ene kant niet klagen dat men jou iets aandoet terwijl je hetzelfde doet met anderen. Dat kan je niet maken. Wie klaagt over onderdrukking moet zich realiseren dat er nog steeds mensen onderdrukt worden zelfs in je eigen land. Het is nu aan jullie, de jonge generatie om iets te veranderen".

EXTRA INFO
In juni van dit jaar legaliseerde Mozambique homoseksualiteit wat betekend dat het niet langer strafbaar is. Eerder waren er al 16 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is. Maar deze landen, met uitzondering van Zuid Afrika, hebben vaak nog wel een wettelijk verbod op het homohuwelijk, en hebben verder totaal geen gelijke rechten wetten. De Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet strafbaar is zijn: Benin - Burkina Faso - Kaapverdiƫ - Cote d'Ivoire - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Mozambique - Niger - Democratische Republiek Congo - Zuid Afrika. In Andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit illegaal en strafbaar, soms zelfs met de doodstraf of levenslange celstraf.

LEES OOK:
OBAMA ZWEEG NIET OVER GELIJKE RECHTEN VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN KENIA + VIDEO
PRESIDENT KENIA REAGEERDE OP OBAMA + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 August, 2015 en 1907 keer gelezen.Reageer op dit bericht: