1ste trailer film die elke holebi en transgender moet zien.
Al in 2013 kon je bij holebi info lezen dat de Stonewall rellen zouden worden verfilmd. Ondertussen zijn we zover dat de film volgende maand (25 september) in de VS in première gaat en vandaag kwam de eerste officiële trailer rond de film uit.

De film rond de Stonewall Riots (1969) moet elke homo, lesbienne, biseksueel, travestiet, transgender en interseksueel zeker zien. Want de Stonewall rellen vormden wereldwijd de aanzet tot de strijd voor gelijke rechten. 1 jaar na de rellen ging de eerste demonstratie voor gelijke rechten ter wereld door in de VS, later volgden steeds meer landen.

Regisseur van de film is Roland Emmerich, de man achter succesvolle rampenfilms als: 'Independence Day' en '2012', De film rond de Stonewall rellen toont een explosief dramatisch op waargebeurde feiten verhaal. In de film draait alles rond het fictieve personage Danny, gespeeld door acteur Jermey Irvine die de zware opstand van holebi's en transgenders tegen de politie meemaakt, waarbij er langst alle kanten harde klappen vielen. De rellen duurden enkele dagen. Andere bekende namen die in de film mee spelen zijn: Jonathan Rhys Meyers, Ron Perlman en Jonny Beauchamp. Bekijk hieronder de eerste trailer van de film die volgende maand in premiere gaat. Onder de video een link naar een holebi info nieuws bericht van juni dit jaar over het feit dat het café waar de Stonewall rellen ontstonden nu een beschermd monument is, met in dat nieuws bericht meer informatie over de rellen.


LEES OOK
HOMOCAFE WAAR STONEWALL RELLEN PLAATSVONDEN ERKENT ALS NATIONAAL ERFGOOD + INFO OVER DE RELLEN (2015)
FILM OP KOMST OVER HISTORISCHE UITSPRAAK IN DE VS ROND HET HOMOHUWELIJK (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 August, 2015 en 2496 keer gelezen.