Italie en Polen 5de en 6de land die wet invoeren ten voordele van transgenders.Italië werd zopas het vijfde land en Polen vandaag het zesde land die via een wet zeer tegemoet komen aan de wensen van transgender mannen en vrouwen. Hiermee volgen Italië en Polen landen als Argentinië, Denemarken, Malta en Ierland, die eerder al dezelfde wet invoerden.

Italië mag dan zopas op de vingers zijn getikt door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens wat betreft het falen van gelijke rechten wetten voor holebi's. Maar wanneer het gaat over transgender personen zijn ze veel andere landen dan weer een stapje vooruit. Want Italië is zopas het vijfde land er wereld geworden waar transgenders hun gender legaal kunnen laten aanpassen zonder voorwaarden.

En nog voor dit nieuws bericht gepost werd kwam vandaag het nieuws dat ook Polen volgt en zopas een gelijkaardige wet heeft goedgekeurd. Transgenders kunnen nu in Italië, Polen, Argentinië, Denemarken, Malta en Ierland, legaal hun gender laten aanpassen zonder eerst naar een dokter en psychiater te gaan, en zonder voorafgaande geslachtsveranderende operatie te moeten ondergaan.

De beslissing in Italië kwam er na een uitspraak door het Supreme Court waarmee alle vorige uitspraken door lagere rechtbanken vernietigd worden.

De wet in Polen kwam er nadat het eerste transgender parlementslid Anna Grodzka zelf de wet had voorgesteld. De wet moet nog enkel worden goedgekeurd door de Senaat en ondertekend door de president, maar dat zou geen enkel probleem zijn, waardoor de wet dan van kracht kan gaan in januari 2016. Update 3 Oktober => De Poolse president heeft zijn veto gesteld rond de wet waardoor die terug naar het parlement moet - zie recenter nieuws op datum van 3 oktober.

Extra info
Polen is sinds de dood van de extreem homofobe president Lech Kaczynski (2010) na een vliegtuig crash, en door het feit dat zijn tweelingbroer Jaroslaw, die premier was, minder succes kende na de dood van zijn broer, een nieuwe koers gaan varen wat betreft de erkenning van gelijke rechten voor holebi's en transgenders en de strijd aangaan tegen homofobie. Al in 2011 schreef Polen geschiedenis door de eerst verkozen transgender politica en vorig jaar schreven ze weer geschiedenis door de eerst verkozen openlijke homo politicus. Een beleid dat dag en nacht verschillend is van het eerdere holebi- en transfobe schrikbewind van de broertjes Kaczynski

LEES OOK
HOLEBI INFO STELT 45 BEROEMDE TRANSGENDER MANNEN EN VROUWEN VOOR
EUROPEES HOF RECHTEN V.D MENS TIKT ITALIE OP DE VINGERS WEGENS ONTBREKEN HOLEBI RECHTEN
ROOMS KATHOLIEKE KERK MOET TRANSGENDERS AANVAARDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 July, 2015 en 2353 keer gelezen.Reageer op dit bericht: