Europees Hof Rechten v/d Mens tikt Italie op de vingers wegens ontbreken holebi rechten.Italië faalt zwaar wat betreft gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Dat zegt het Europese Hof voor de Mensenrechten. Zeven rechters waren van oordeel dat holebi koppels in Italië dringend legale rechten verdienen en dat Italië het enige westerse Europese land is zonder een gelijke huwelijkswet of legale partnerschappen. Het is niet de eerste keer dat Italië op de vingers wordt getikt.

Het Europese Hof voor de Mensenrechten meent dat de juridische bescherming voor homo en lesbische koppels faalt. En dat de overheid dringend werk moet maken van deze gelijke mensenrechten voor homo's en lesbiennes. De Italiaanse eerste minister Renzi moet nu tegen het eind van het jaar werk maken van civil unions of het homohuwelijk. De minister zal het niet makkelijk krijgen want eerdere voorstellen in die aard werden steeds weggestemd. De drie holebi koppels die hun land aanklaagden voor het hof krijgen nu elk een financiële schadevergoeding van 5000 Euro met daarboven op nog 10.000 euro om de kosten van de rechtszaak te betalen.

Extra info:
In februari stemde Italië nog vierkant neen tegen het homohuwelijk. - In Rome kunnen holebi koppels een partnerschap aangaan al is dat niet legaal in heel het land. - In juni was er nog een protestmars tegen gelijke rechten voor holebi's in Rome. En wat betreft gelijke rechten is er niet meer dan: Italiaanse transgenders mogen legaal hun gender aanpassen, en Italiaanse holebi's mogen dienen in het leger, en een anti discriminatiewet op de werkvloer.

LEES OOK:
ITALIAANS POLITICUS IN HONGERSTAKING VOOR GELIJKE RECHTEN HOLEBI'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 21 July, 2015 en 2396 keer gelezen.Reageer op dit bericht: