100.000 holebi militairen hopen op eerherstel.Van 1993 tot 2010 was er in de VS de Don't Ask, Don't Tell wet. Hierbij mochten homo's en lesbiennes niet openlijk dienen in het leger. Ruim 100.000 mensen werden in die periode ontslagen uit het leger omwille van hun seksuele geaardheid. En deze mensen wachten vandaag nog steeds op eerherstel. Een groep Democraten in het Amerikaanse Congres wil hen daar alvast bij helpen met de Restore Honor to Service Members Act, die de ontslagen militairen toestaat hun oneerlijke ontslag te laten corrigeren naar een eervol ontslag.

De Democratische politici hebben hiervoor al een wetsvoorstel ingediend in de Senaat. De Restore Honor to Service Members Act lag eerder al eens op tafel maar kreeg geen kansen en er werd zelfs niet voor gestemd. Maar nu heeft men meer hoop omdat er al 20 co sponsors zijn in de Senaat en 97 co sponsors in het Huis van Afgevaardigden. Ook is er steun van de groepen Iraq and Afghanistan Veterans of America, VoteVets.org en the Human Rights Campaign.

Ondertussen worden transgenders wel nog steeds uitgesloten in het Amerikaanse leger. Maar daar kan snel verandering in komen, daar het leger recent liet weten dat men het beleid gaat aanpassen om ook openlijke transgenders toe te laten. Men zou wel eisen dat de transgender militairen hun transitie volledig achter de rug hebben. Tijdens de Don't Ask, Don't Tell wet werden er ook transgenders uit het leger gezet. Net als bij holebi's gebeurde dat de ene keer omdat iemand er achter was gekomen, de andere keer omdat iemand zelf openlijk holebi of transgender wilde zijn in het Amerikaanse leger. De Don't Ask, Don't Tell wet werd afgeschaft met dank aan Obama.

LEES OOK
ZWEEDS LEGER KOMT MET PRO HOLEBI CAMPAGNE + LIJSTJES WAAR WEL EN WAAR NIET HOLEBI'S IN HET LEGER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 18 July, 2015 en 2402 keer gelezen.Reageer op dit bericht: