Kus tussen twee mensen van zelfde geslacht is heel gewoon.
Amerikaans vice-President Joe Biden, 72, vertelde recent een mooi verhaal. Over waarom de strijd om het recht van homo's en lesbiennes om te kunnen trouwen voor hem altijd normaal is geweest. Biden deed zijn uitspraken in een speech op een bijeenkomst van de organisatie Freedom to Marry.

"Het gebeurde toen ik 17 jaar was. Samen met mijn vader in de auto. Op een bepaald moment stopten we aan een rood licht. Toen zag ik twee mannen. Zeer net gekleed, een beetje zakenmannen types, en toen plots gaven ze elkaar een kus, en gingen ze elk een andere kant uit. Ik keek naar mijn vader. En ik zal het nooit vergeten. Hij zei toen gewoon: "Joey, They just love each other" Zo simpel was dat dus. En dat is waar alles van in het begin om draait, gewoon om liefde. En daarom is het voor mij nooit een probleem geweest om op te komen voor de rechten van holebi's en vooral om mee te strijden voor het homohuwelijk.

Extra info
Biden huwde in 1966 met Neila Hunter. Ze kregen drie kinderen: Beau Biden (van 2007 tot 2015 minister van justitie van de staat Delaware), Robert Hunter en dochter Naomi. Maar in 1972 sloeg het noodlot toe en kwamen zijn vrouw en dochter om het leven bij een auto-ongeluk, waarbij beide zonen zwaar gewond raakten maar zij herstelden later volledig. Anno 1977 trouwde Biden met Jill Tracy Jacobs en samen kregen ze een dochter. Biden is trouwens de eerste Rooms-Katholieke vicepresident van de VS. Op 30 mei 2015 overleed zijn zoon Beau op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenkanker.

LEES OOK
AMERIKAANS VICE PRESIDENT KWAM OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 July, 2015 en 2274 keer gelezen.Reageer op dit bericht: