Mogelijk einde anti homo beleid Boy Scouts of America op komst.
Mogelijk zal er weldra een einde komen aan een anti homo beleid binnen de Boy Scouts Of America. In 2013 werd al een eerste stap gezet door de afschaffing van het verbod op openlijk homo zijn voor Scouts leden. Maar het verbod op openlijke volwassenen binnen de Scouts, waaronder leiders en anderen vallen bleef van kracht. Maar de kans wordt nu steeds groter dat ook dit verbod weldra zal verdwijnen.

Het Nationaal Uitvoerend Comité van de jeugdbeweging keurde maandag unaniem een resolutie goed om het verbod op openlijke volwassen Boy Scouts Of America af te schaffen. Enkel de Nationale Raad van Bestuur moet dit nog goedkeuren en dat zal vermoedelijk gebeuren op 27 juli. Indien ook zei de resolutie goedkeuren zal die meteen van kracht gaan.

Al sinds 2007 kon je bij holebi info regelmatig lezen over het feit dat de Boy Scouts Of America regelmatig in het nieuws kwamen vanwege het verbod op openlijk homo zijn. Dat zorgde vaak voor schrijnende verhalen. Zo werden regelmatig leden of leiders uit de groep gezet omdat het uitkwam dat ze homo zijn of omdat ze zelf openlijk homo wilden zijn. Ook werden er in het verleden bijvoorbeeld kookouders die mee op kamp gingen uit de jeugdbeweging gezet omdat ze lesbisch bleken te zijn waarbij zelfs ook hun zoontje, die hetero is uit de groep werd gezet. En er was ook een keer een tweeling die werd gescheiden omdat een van de twee homo was. Tot 2013 was dat van toepassing voor iedereen binnen deze jeugdbeweging. Men hoopt nu dat de Nationale Raad van Bestuur ook ja stemt betreffende de afschaffing van het verbod op openlijk homo zijn als volwassene binnen de Boy Scouts of America.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 July, 2015 en 2027 keer gelezen.Reageer op dit bericht: