Meer dan 20 jaar later dader 2 homo moorden gevonden in Nederland.Na meer dan 20 jaar is er een doorbraak in een Nederlands onderzoek naar een reeks van moorden op homo's. De dader is gevat door het tv-programma 'Opsporing Verzocht' waarbij men een compositietekening toonde van een verdachte.

De feiten speelden zich af in 1993 er werden toen vier roofovervallen gepleegd op homo's in het Kralingse Bos van Rotterdam. Twee slachtoffers kwamen daarbij om het leven, een derde raakte ernstig gewond en de vierde kwam er met de schrik vanaf. Het bos stond bekend als stiekeme ontmoetingsplaats voor homo's die nog in de kast zitten of gehuwd zijn met een vrouw.

Vandaag werd er een 47-jarige man uit de Nederlandse gemeente Westland, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, opgepakt. Hij wordt er van verdacht de 56-jarige Theo van Lente en de 47-jarige Hans Kaptein te hebben vermoord. Beide slachtoffers kwamen uit Rotterdam, bezochten heimelijk de homo-cruiseplek in het bos en werden doodgestoken. Het onderzoeksteam dat enkele jaren geleden van start ging met een onderzoek naar onopgeloste moorden stuitte mede via het tv-programma 'Opsporing Verzocht' op de dader. Maar vooral ook door de nieuwe onderzoekstechnieken op veiliggesteld DNA.

De eerste moord vond plaats op 30 juni 1993 waarna kinderen in de bosjes van het Kralingse Bos het levenloze lichaam van de 56-jarige Theo van Lente vonden. Hij was door meerdere messteken om het leven gebracht. Vermoedelijk stierf hij omdat hij zijn autosleutels niet wilde afgeven aan de overvaller. Van Lente's auto werd een aantal dagen later in Soest terug gevonden, de auto was zwaar beschadigd. Enkele maanden later werd de 47-jarige Hans Kaptein doodgestoken. Twee voorbijgangers in het bos hoorden 's nachts gekreun en dachten dat een koppeltje intiem bezig was. In werkelijkheid ging het om de doodstrijd van Kaptein. Eind 1993 stopten de roofovervallen plotseling. In de jaren daarna leverde het onderzoek niets op en verdween in de politiearchieven. Tot het cold case-team de zaak weer oppakte. De politie is nog steeds op zoek naar eventuele andere slachtoffers en getuigen.

Bron: PowNed - Blog.nl - rtv rijnmond
2015

Dit bericht is gepost op 03 July, 2015 en 2153 keer gelezen.Reageer op dit bericht: