Transgender studenten krijgen eindelijk toilet rechten.Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zopas een positieve uitspraak gedaan betreffende Amerikaanse transgender studenten. Men oordeelt dat transgender studenten het recht hebben om het toilet te gebruiken van hun gender. Dit is alvast een kleine overwinning betreffende meer gelijke rechten voor transgender studenten. De uitspraak kwam er na een rechtszaak van een transgender student die op school niet naar het juiste toilet mocht gaan.

In januari kon je bij holebi info al lezen dat in de VS slechts 14 staten toestonden dat transgender studenten het recht hebben om op school gebruik te maken van de toiletten die behoren tot hun gender. Maar daar komt nu een einde aan door de uitspraak van het Amerikaanse ministerie van Justitie die oordeelde dat het niet toestaan van transgender studenten tot de juiste faciliteiten wordt beschouwd als discriminatie op basis van gender (man of vrouw zijn).

Het Amerikaanse departement van onderwijs had nog voor de uitspraak laten weten dat transgenders gelijk zijn en niet mogen worden gediscrimineerd, ook niet in het gebruik van de toiletten, maar toch bleven vele scholen transgenders nog discrimineren met alle gevolgen van dien. Want transgender studenten die geen gebruik mogen maken van het juiste toilet worden dagelijks gepest, vaak zelfs jarenlang, en soms komt er zelfs geweld aan te pas. Want stel je voor: Je bent een meisje en je ziet er uit als een meisje. Maar toch mag je van je school niet naar het meisjestoilet omdat je per ongeluk geboren werd als jongen. De school discrimineert daarbij niet enkel maar zet ook aan tot pesterijen en minder aanvaarding van transgenders. Op scholen waar transgenders wel naar het juiste toilet mogen gaan zijn er geen pesterijen en worden de transgender studenten bijna als vanzelf aanvaard door de andere studenten.

LEES OOK
1ste TRANSGENDER ACTRICE MET WASSENBEELD IS EEN FEIT + FOTO EN VIDEO
ITALIE STAAT HUWELIJK TRANSGENDER VROUW EN MAN TOE
MANNEN DIE RELATIE HEBBEN MET TRANSGENDER VROUW MEER GESTIGMATISEERD DAN TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 July, 2015 en 2467 keer gelezen.Reageer op dit bericht: