Facebook blijft holebi - transgender - travestieten en zelfs hetero's teleurstellen.Facebook heeft een beleid dat stelt dat je enkel op je eigen naam een profiel pagina mag aanmaken. Die naam moet op je identiteitskaart staan. Hoewel de sociale netwerk site beweerd dat dit beleid al sinds het begin bestaat, is men nog maar sinds enkele jaren bezig met het verwijderen van profiel pagina's die zogenaamd het beleid schenden. Volgens Facebook is het beleid er om te voorkomen dat mensen een vals profiel aanmaken om daarmee anderen lastig te vallen.

Holebi info bracht al enkele keren nieuws berichten over dit onderwerp (links onderaan bij lees ook). Omdat het nu opnieuw in het nieuws komt zet holebi info de slachtoffers van het beleid van facebook op een rijtje en meer...

1: Hetero's waarbij men niet gelooft dat hun echte naam hun echte naam is.
Hetero's uit sommige landen zien plots hun profiel pagina verdwijnen omdat hun naam vreemd klinkt in de oren van Facebook. Als voorbeeld het verhaal van een artiest. Zijn naam is Del LaGrace Volcano, en dit staat zo op zijn identiteitskaart. Maar Facebook zegt dat dit onmogelijk zijn echte naam kan zijn en verwijderde zijn profiel pagina. En zo zijn er nog tal van voorbeelden waarbij de sociale netwerksite niet geloofd dat mensen een bepaalde naam hebben. En zelfs al kunnen ze via hun identiteitskaart bewijzen dat het hun echte naam is die ze gebruiken, dan nog blijft Facebook volharden en wordt de profiel pagina verwijderd.

2: Travestieten
Alles begon een tijdje geleden met een groep Amerikaanse Drag Queens (zoals Amerikaanse travestieten zichzelf noemen) die aankloegen dat hun profiel pagina plots verdwenen was. Omdat Facebook stelt dat de naam die ze gebruikte strookt met het beleid. De travestieten zijn meestal al vele jaren bekend onder hun stage naam, en mensen kennen hun echte naam niet, dus is het ook logisch dat ze hun stage naam op hun profiel page gebruiken. Maar dat is verboden en sinds enkele jaren heeft de sociale netwerksite de druk opgevoerd en verwijdert men regelmatig profiel pagina's van travestieten. Ondertussen zijn er al duizenden travestieten hun profiel page kwijt, en volgen er dagelijks nog velen.

3: Transgenders
Ook veel transgenders zijn slachtoffer van het facebook real name beleid. Vaak gaat het om transgenders die in een land wonen waar het niet is toegestaan legaal van gender te veranderen en je naam te laten aanpassen. De transgender in kwestie maakt dan een profiel page aan met zijn of haar nieuwe gender naam, die niet de naam is voorkomende op de identiteitskaart. En dat is volgens Facebook verboden dus worden de profiel page's verwijderd. Ondertussen zijn er zo al duizenden transgenders hun profiel pagina kwijt.

4: homo's en lesbiennes
Sommige homo's en lesbiennes kiezen voor een andere naam of enkel hun voornaam of afleiding daarvan. Omdat ze nog in de kast zitten, of omdat ze bang zijn voor homofobie of omdat ze gewoon wat anoniemer willen zijn als homo of lesbienne. Maar ook deze mensen verliezen hun profiel pagina. Want het beleid van Facebook wordt sinds enkele jaren streng toegepast en je moet dus je echte naam gebruiken op je profiel page of geen profiel pagina nemen.

Facebook zogenaamde 'authentic names' policy', is ook in een stroom versnelling gekomen sinds er een facebook groep bestaat onder de naam de 'real name police'. Zij maken er een sport van op zoek te gaan naar profiel pagina's van mensen en dit aan te geven bij facebook als zijnde een overtreding van de 'authentic names' policy'. Toen alles door de Amerikaanse Drag Queens voor het eerst in het nieuws kwam en ze na lang aandringen een gesprek kregen met Facebook beloofde men geen profiel pagina's meer te verwijderen van travestieten en transgenders. En wat later lieten ze dat zelfs weten in een persbericht. Dit is ondertussen 10 maand geleden en nog steeds verdwijnen er elke dag profiel pagina's van holebi's, transgenders en travestieten, en heel soms ook van hetero's. Blijkbaar ging het maanden geleden enkel maar om loze beloften om de Amerikaanse groep van Drag Queens en transgenders in toom te houden.

Enkele dagen geleden werd er zelfs een transgender vrouw die op Facebook werkte ontslagen. Omdat ze een profiel pagina had op haar nieuwe gender naam. En dat terwijl die nieuwe gender naam ook op haar werkbadge stond. Facebook beweert steeds dat ze transgender vriendelijk zijn. Maar daar is in de praktijk nog weinig van te merken. Iemand ontslaan omdat hij of zij een profiel pagina heeft is not done. En velen stellen dat je als transgender of travestiet beter weg kan blijven van de sociale netwerksite. Want heb je een profiel page die niet overeen komt met de naam die op je identiteitskaart staat, zal je vroeg of laat je profiel pagina verliezen. Ook holebi's die een profiel pagina hebben die niet overeenkomt met de naam op hun paspoort zijn gewaarschuwd, vroeg of laat zal je profiel pagina verdwijnen.

LEES OOK:
BELEID VAN FACEBOOK IN NADEEL VAN HOLEBI'S TRANSGENDERS EN TRAVESTIETEN (2014)
FACEBOOK ZEGT BELEID TE GAAN AANPASSEN IN VOORDEEL HOLEBI TRANSGENDER EN TRAVESTIETEN (2014)
FACEBOOK KOMT BELOFTE AAN HOLEBI'S TRANSGENDERS EN TRAVESTIETEN NIET NA (2014)
WIE ER ACHTER DE BENADELING VAN HOLEBI'S TRANSGENDERS EN TRAVESTIETEN ZIT OP FACEBOOK (2014)
FACEBOOK OPNIEUW ONDER VUUR DOOR TRANSGENDERS TRAVESTIETEN EN HOLEBI'S (2015)
FACEBOOK STELT HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OPNIEUW ZWAAR TELEUR (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 30 June, 2015 en 2302 keer gelezen.Reageer op dit bericht: