Italie staat huwelijk transgender vrouw en man toe.
Italië, het land dat al meermaals op de vingers is getikt door onder andere Europa, vanwege het ontbreken van (degelijke) gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders. Komt in het nieuws nadat het Hof van beroep uit Milaan in een uitspraak heeft geoordeeld dat een transgender vrouw mag trouwen met haar man.

In heel wat landen mogen transgenders niet trouwen. Omdat men vaak van oordeel is dat het dan zogenaamd om een homo of lesbisch huwelijk gaat wanneer de transgender persoon heteroseksueel is. Maar in Italië zegt men nu ja tegen het huwelijk tussen een transgender vrouw en een man. Dit is enkel mogelijk omdat Italië transgenders toestaat hun gender te legaal te laten aanpassen. De rechter was van oordeel dat het koppel gewoon bestaat uit een man en een vrouw en dat het huwelijk daarom geldig is.

De Italiaanse overheid faalt al jaren op het vlak van het verwezenlijken van gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar toch is er een lichte vooruitgang. Zo zijn er stilaan meer politici voorstander van het homohuwelijk en meer gelijke rechten. En vooral rechters zijn de laatste jaren zeer pro holebi & transgender. Toch is er nog veel werk aan de winkel in Italië betreffende homo's, lesbiennes, biseksuelen en zelfs transgenders. Er is wel een wet die beschermt tegen discriminatie op het werk, maar die is niet in het hele land van toepassing, en holebi's mogen openlijk dienen in het leger. En homo's mogen onder voorwaarden bloed geven. Maar daar blijft het dan ook bij. En jammer genoeg stemde de overheid recent nog tegen het homohuwelijk. Verder blijken de Italianen zelf zeer verdeeld over homoseksualiteit.

LEES OOK
ITALIE ZEGT VIERKANT NEEN TEGEN HET HOMOHUWELIJK (2015)
PROTEST TEGEN GELIJKE RECHTEN HOLEBI'S IN ROME
LEGALE PARTNERSCHAPPEN HOLEBI'S IN ROME (2015)
LESBISCH KOPPEL LEGAAL GEHUWD IN RUSLAND (2014)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 30 June, 2015 en 2645 keer gelezen.Reageer op dit bericht: