Hetero moslims en politici kwamen op voor holebi's tijdens Turkse Gay Pride

Gisteren kon je bij holebi info lezen dat de Turkse Gay Pride werd aangevallen door de politie die het waterkanon, traangas en rubberen kogels inzette. Omdat op het allerlaatste moment de Pride verboden werd, vermoedelijk onder druk van het feit dat sommigen van mening waren dat een Gay pride niet kan tijdens de ramadan. Maar... Wat velen niet weten en niet meteen in de grote media werd vertelt...

Er was niet alleen het optreden van de politie die trouwens niet kon verhinderen dat de Gay Pride toch gewoon doorging in Istanboel. En dat is voornamelijk te danken aan heteroseksuele moslims en Turkse parlementsleden. Die samen op een bepaald moment een front vormden tegen de politie om de holebi's te beschermen. Met als resultaat dat sommige politici ook rake klappen kregen van de politie. Het Turkse parlementslid Mahmut Tamal ging zelfs zo ver dat hij bovenop een waterkanon klom om de holebi's te beschermen (foto rechts)

De Turkse politici die opkwamen voor holebi's komen uit de HDP (Peoples Democratic Party) en CHP (social-democratic party) partijen die binnen hun partij enkele openlijke holebi en transgender kandidaten hebben voor de volgende verkiezingen. En dat is niet verwonderlijk, want eerder kon je al bij holebi info lezen dat de Turken langzaam aan steeds meer holebi & transgender vriendelijk worden. Maar men moet nog steeds rekening houden met de leidende partij van Erdogan die eerder anti holebi is.

LEES OOK
TURKEN MEER HOLEBI VRIENDELIJK - BEHALVE IN RAMADAN TIJD??
ARABISCHE (moslim en niet moslim) CELEBS KWAMEN OP VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS + VIDEO
TURKEN ZIJN STEEDS MEER HOLEBI EN TRANSGENDER VRIENDELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 29 June, 2015 en 2766 keer gelezen.Reageer op dit bericht: