Homohuwelijk in de VS niet enkel goed voor homo en lesbi koppels.Zoals iedereen nu al wel weet, of je moet op een andere planeet wonen, is in de Verenigde Staten het huwelijk voor homo's en lesbiennes sinds 26 juni in alle staten legaal. En dat is niet alleen goed nieuws voor homo's en lesbiennes, maar ook voor veel heteroseksuelen, en in het bijzonder de Amerikaanse economie.

De openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes is goed nieuws voor Amerikaanse ondernemers uit de huwelijks industrie. Zij zien hun afzetmarkt gigantisch groeien. De markt groeide al mee met elke staat die het huwelijk tussen koppels van het gelijke geslacht legaliseerde. En nu er in alle staten kan worden getrouwd is er volgens een analyse van de financiƫle datawebsite NerdWallet een industrie van ruim 2,5 miljard dollar op komst, en vermoedelijk nog meer. Er valt voor velen grof geld te verdienen aan al die extra huwelijken, en dat merk je op vele vlakken. Een voorbeeld van hoeveel geld het homohuwelijk op brengt. New York legaliseerde het homohuwelijk in 2011 en na 1 jaar bracht dit maar liefst 259 miljoen dollar op aan de New Yorkse economie.

Ook de reisbureaus, reis planners en reis website's zien hun omzet stijgen. Want eerder bleek al uit onderzoek dat er een verschil is tussen hetero huwelijken en homo of lesbische huwelijken. Zo geven Amerikaanse homo en lesbische koppels een kleiner feest maar geven ze veel meer geld uit aan hun huwelijksreis dan heteroseksuele koppels. In 2014 bleek trouwens uit een Amerikaanse studie dat het holebi toerisme goed is voor ruim 202 biljoen dollar, daar zitten dus ook zeer veel huwelijksreizen tussen. Ook stellen homo & lesbische koppels andere eisen aan hun bruiloft. En op die eisen proberen ondernemers ook volop in te spelen. Een woordvoerder van een groot hotel @ trouwlocatieketen zegt dat hij veel tijd heeft besteed aan het veranderen van menu's en marketingmateriaal en dat het heeft gewerkt. Hij zegt nu veel meer boekingen te hebben en dat betekent ook meer inkomsten. En wie zou daar nu als ondernemer niet blij van worden.

Ook tal van grote bedrijven worden beter van de legalisatie van het homohuwelijk in de gehele VS. Zoals: Hallmark - verkoop kaartjes met holebi koppels en homo & lesbische trouw kaartjes scoren. Ben & Jerry's - die een zogenaamd homohuwelijks ijsje op de markt brengen. En zo zijn er nog tal van bedrijven die mee zullen profiteren van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in de gehele VS. Vooral bedrijven die hun support tonen via sociale media. Want eerder bleek al dat vooral homo's erg gevoelig zijn voor reclame en dat ze bovendien veel meer geld uitgeven aan allerlei dan hetero's en lesbiennes.

LEES OOK
BEN & JERRY'S VIERT UITSPRAAK HOMOHUWELIJK IN DE VS + VIDEO
HOMO KOPPELS MOGEN IN DE GEHELE VS TROUWEN

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 28 June, 2015 en 2318 keer gelezen.Reageer op dit bericht: