Dagelijks geweld tegen holebi's en transgenders in de UK.Uit nieuw Brits onderzoek blijkt dat er elke dag geweld is tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de UK. Ook blijkt dat het aantal homofobe geweldsdelicten onder gerapporteerd is. Het onderzoek en de cijfers komen van de Britse politie in samenwerking met een Britse mensenrechtenorganisatie.

Minstens 35.000 haatmisdaden tegen holebi's en transgenders worden niet aangegeven, blijkt uit het onderzoek. De meerderheid doet geen aangifte, omdat ze denken dat de politie hen niet serieus zal nemen, anderen doen geen aangifte omdat ze nog in de kast zitten. De mensenrechten organisatie the Equality and Human Rights Commission, roept Britse holebi's en transgenders op om wel aangifte te doen, want enkel wanneer iedereen aangifte doen krijgen we juiste cijfers en kunnen we aan de slag om er iets aan te doen, klinkt het.

Dokter Stevie-Jade Hardy, van de universiteit van Leicesters Centre for Hate Studies, en mede auteur van het nieuwe rapport, zegt dat haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit op dagelijkse basis voorkomen. 88% van de holebi's en transgenders die Hardy bevroeg liet weten al eens of meermaals slachtoffer te zijn geweest van geweld. Amper 10% van de homo's en lesbiennes deed aangifte bij transgenders doet slechts 5% aangifte. Ook blijkt dat transgenders nog vaker het slachtoffer zijn van geweld dan homo's en lesbiennes. Hardy zegt dat dit alles aantoont dat de geweldsdelicten zeer onder gerapporteerd zijn in de UK. Eerder bleek uit Brits onderzoek ook al dat holebi's en transgenders bijna dagelijks te maken krijgen met holebi- en transfobie op school.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 23 June, 2015 en 2163 keer gelezen.Reageer op dit bericht: