Uniek: kleurboek met holebi & trans thema voor Nederlandse & Belgische scholen e.a.Een kleurboek voor kinderen van onder andere homo en lesbische ouders, daarmee pakt de Nederlands Limburgse Jessica Maes, 26, uit. Volgens haar is het onderwerp 'holebi ouders' op Belgische en Nederlandse scholen nog steeds taboe, en daar wil ze iets aan doen met een uniek kleurboek. Het kleurboek werd zaterdag (20 juni) gelanceerd op Maastricht Colours You. En vanaf nu kan je het kleurboek ook bestellen en thuis laten bezorgen. Info onder aan deze pagina.

Een kleurboek dat alle mogelijke gezinsvormen toont bestond nog niet. In het kleurboek komen voor: twee mama's, twee papa's en zelfs transgender ouders. Maar ook hetero ouders komen in het kleurboek voor. Verder is het de bedoeling dat het kleurboek op scholen en in kinderdagverblijven in Nederland en Belgiƫ worden aangeboden, waarbij de prenten kunnen worden gebruikt in het aanbod op school over het thema homoseksualiteit. Het kleurboek heeft als titel: Every Colour of the Rainbow.

Jessica Maes zegt: ""Op lagere scholen in Nederland en Belgiƫ wordt het thema wel aangehaald, en is het verplicht in het lessenpakket. Toch stelde ik vast dat er nog heel wat taboe rond bestaat. Zo ging ik in enkele lagere scholen in Nederland op pad met een werkgroep. Een juffrouw waarschuwde mij voor ik de klas toesprak, omdat er een jongetje bijzat wiens ouders homo zijn. Dat moest absoluut stil blijven, want het kind zou gepest kunnen worden. Dat zou toch niet mogen anno 2015." Maes wil via het kleurboek de drempel verlagen en kinderen al op jonge leeftijd laten wennen aan het idee dat er ook andere gezinsvormen bestaan. Dat is nodig, want tegenwoordig zitten er bij veel kindjes op school al kinderen met twee mama's of twee papa's.

Bij het Vrije CLB Maasland, Nederland vinden ze het initiatief goed, maar is het gebruik van een speciaal kleurboek niet noodzakelijk voor het kind. "Diversiteit wordt al opgenomen in de gewone handboeken", weet directeur Marina Vandermeulen. "Maar kinderen vinden die vormen eigenlijk pas abnormaal, als hun omgeving het als abnormaal beschouwt. Dat begint vanaf het vijfde leerjaar, in de puberteit. Die prenten mogen opgenomen worden in de lessen, maar niet als volledige bundels of als een aparte les. Het hangt ook af van de school en omgeving. Hooggeschoolden hebben vaak minder problemen met homoseksuele ouders en die gezinsvormen dan laaggeschoolden. Op de schoolbanken wordt het in elk geval zeker niet geproblematiseerd. Het klopt wel dat de drempel nog hoog ligt maar we merken ook dat het aantal diverse gezinnen stijgt. Zolang kinderen de boodschap blijven krijgen dat het normaal is, kunnen we deze initiatieven alleen maar toejuichen."

INFO EN BESTELLEN
Het kleurboek met 12 prenten kost 4,95 euro (inclusief verzendkosten) en kan besteld worden - Mail naar veiligeschool@coclimburg.nl. Met Naam + adres + aantal.
- Facebook pagina rond het kleurboek ===> Klik hier
- Website pagina info rond het kleurboek ====> Klik hier
- Extra: voor wie op zoek is naar kinderboekjes met holebi en/of transgender thema ==> Klik hier

Bron: hln.be en veiligeschoollimburg.nl/

Dit bericht is gepost op 21 June, 2015 en 2195 keer gelezen.Reageer op dit bericht: