Brits cosmetica bedrijf komt met Gay is Ok zeep.Het Britse Cosmetica merk Lush komt met een uniek stukje zeep. Op de zeep staat de tekst: Gay is Ok. Lush brengt de zeep naar aanleiding van de Pride maand. Lush heeft wereldwijd winkels en het is nu al bekend dat de zeep niet zal verkocht worden in enkele homofobe landen zoals Rusland, Libanon, Koeweit, kazakstam, Qatar, Saoedi-Arabiƫ en Dubai. Lush heeft sinds zijn ontstaan in 1993 ruim 953 winkels in 51 landen. De zeep zal verkocht worden in 825 winkels wereldwijd.

De zeep is niet zomaar een campagne stunt van het cosmetica merk om veel geld te verdienen, maar is onderdeel van een grotere pro holebi campagne van het cosmetica bedrijf op sociale media die al een tijdje loopt. Bovendien gaat de opbrengst van de verkoop van de zeep naar holebi & transgender organisaties. In een verklaring van het bedrijf zegt men: "Campagne's rond holebi & transgender gelijkheid werken, vooral op plaatsen waar dat het meest nodig is. De opbrengst van de zeep gaat naar holebi & transgender organisaties die zich inzetten voor meer zichtbaarheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en organisaties die zich inzetten in de strijd tegen holebi- en transfobie. Holebi & transgender rechten zijn geen optie maar een mensenrecht, aldus de cosmetica gigant.

Lush zet verder mensen ook aan om selfies te plaatsen met hun zeep met de hashtag #GayisOk. Het is trouwens niet de eerste keer dat Lush opkomt voor de rechten van holebi's en transgenders. In 2013 en 2014 kwam men al met de campagne: 'Sign of Love' om aandacht te vragen voor globale gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgencders wereldwijd. De nieuwe campagne met de zeep loopt van 25 juni tot 5 juli. Website van Lush => Klik hier

LEES OOK
FISHER PRICE KOMT MET CAMPAGNE ROND HOLEBI GEZINNEN
KOEKJES BEDRIJF TOONT HOMO PAPA'S IN RECLAME
BEDRIJF ACHTER PIJNMEDICATIE TOONT HOLEBI'S IN RECLAME

holebi info eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 June, 2015 en 2416 keer gelezen.Reageer op dit bericht: